Mannelijke energie versus vrouwelijke energie deel 2: stroming van de gezonde mannelijke energie

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Welkom bij deel 2 in deze serie over mannelijke en vrouwelijke energie. In deel 1 heb je een introductie met betrekking tot dit onderwerp kunnen lezen en luisteren. In dit deel gaan we dieper in op de gezonde mannelijke energie.

Wat verstaan we nou eigenlijk onder mannelijke energie?
D
e gezonde mannelijke energie kun je ervaren als een krachtige stevige stroming. Het biedt jou stevigheid en veiligheid. Een fundering van waaruit jij kunt doen. 

Het is de stevige energie van grenzen verleggen en op je eigen benen staan. Hij vertegenwoordigd autonomie, puur bewustzijn, stabiliteit, focus en compassievolle onthechting

De mannelijke energie geeft ook helderheid en maakt je  doelgericht en daadkrachtig. Vanuit deze energie weet je wat er moet gebeuren, onderneem je actie, durf je jezelf en anderen te confronteren.
De man in jou durft knopen door te hakken, geeft richting. Hij is de rots, de stevigheid en zorgt ervoor dat de vrouwelijke energie vrij kan gaan stromen, maar niet buiten haar oevers stroomt.

Kortom, de mannelijke energie helpt je om jezelf te laten zien aan de buitenwereld en je ideeën te manifesteren in de wereld. Het leidt tot daadkracht, grenzen stellen, en zorgt ervoor dat je ondernemend bent. 

Een bruggetje naar mijzelf: zonder mijn mannelijke energie zou ik geen bedrijf kunnen neerzetten. Dan zou ik blijven hangen in ideeën maar deze niet daadwerkelijk in de wereld neerzetten. De mannelijke energie in mij maakt dat ik uit mijn comfortzone stap in de actie kom en ga doen! Ik heb een doel en ik ga ervoor.

Op welke wijze stroomt de mannelijke energie door jou?
Op welke wijze stroomt de gezonde mannelijke energie door jou? Welke kwaliteiten herken jij in jezelf? Lukt het je om deze op de juiste momenten in te zetten?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook

Meld je aan voor mijn inspiratiemail

Niemand houdt van spam! Jouw persoonlijke gegevens zijn veilig bij NOVA Coaching en Training.