Mannelijke energie versus vrouwelijke energie

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Welkom bij dit eerste deel van deze 7-luik over de mannelijke en de vrouwelijke energie. Ik wil je graag meenemen in een reisje in deze stromingen in jou. Ieder mens draagt namelijk beide polen in zich. Wanneer hier meer bewustzijn bij komt, wanneer jij weet hoe het in jou werkt, is het zo veel makkelijker om jouw kwaliteiten te leven. Is het zoveel makkelijker om vanuit vertrouwen te gaan leven vanuit jouw unieke stroom.

De video hieronder heb ik eigenlijk opgenomen voor mijn Facebookpagina ‘Omarm jouw Vrouw-zijn’. In grote lijnen vertel ik in de video wat je hieronder ook kunt lezen. Ik denk dat dit waardevolle informatie kan zijn voor voor iedereen graag meer in balans en harmoenie met zichzelf wil komen.

De komende 7 weken kun je wekelijks een blog met video van mij verwachten over de vrouwelijke en de mannelijke energie.

Balans
Zoals gezegd draagt ieder mens zowel vrouwelijke als mannelijke energie in zich. Dit is gelijk iets wat even extra aandacht verdiend: ik zeg dus niets over mannen of vrouwen, ik doel alleen op de energie. Naar mijn mening is in onze maatschappij de mannelijke energie overheersend. De maatschappij is erg ingericht op deze energie en eigenlijk denk ik dat de wereld wel behoefte heeft aan wat meer stroming en aanwezigheid van de gezonde vrouwelijke energie. Laat ik het nog iets genuanceerder brengen: de wereld heeft behoefte aan een balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in jou!

Beide energieën zijn nodig, beide zijn niet goed of fout. Het is de disbalans die voor moeilijkheden kan zorgen.

Onderscheid leren maken tussen mannelijke en vrouwelijke energie
Wanneer je onderscheid leert te maken tussen vrouwelijke en mannelijke energie in jezelf wordt het makkelijker deze energie bewust in te zetten op het moment dat je ze nodig hebt. De kunst is beide polen te accepteren. Ze te leren kennen en zeker ook te herkennen wanneer de één de ander vervormt. Wanneer jij beide energieën in hun gezonde vorm er kunt laten zijn ben je in balans en het meest krachtig. Dan kom je in de flow en dat is toch wat we willen?!

Maar wat is dan mannelijke of vrouwelijke energie?
Kort samengevat staat de gezonde mannelijke energie voor expressieve, naar buiten gerichte, doelgerichte en daadkrachtige energie. De energie van doen. De vrouwelijke energie is het naar binnen gerichte, zachte en creërende, het circulaire. De energie van zijn.

In mijn volgende blog ga ik dieper in op de aspecten van de gezonde mannelijke energie. Benieuwd wat jij in jezelf herkent!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook

Meld je aan voor mijn inspiratiemail

Niemand houdt van spam! Jouw persoonlijke gegevens zijn veilig bij NOVA Coaching en Training.