Womb massage

Wombhealingmassage
Recensies:
5/5

Wombmassage
Deze bijzondere behandeling neemt je mee in het opnieuw contact maken met je lichaam. Vanuit zachtheid wordt je uitgenodigd om diep te zinken in je hart, buik, sacrum en bekken. Een genezende reis voor jouw hart en baarmoeder die je meer en meer thuis laten komen bij jezelf.

Laat je meenemen op reis in jouw lichaam

Verbinding met je hart, buik en bekken

Het in verbinding zijn met je hart en je bekken is belangrijk voor alle vrouwen. Veel vrouwen ervaren weinig verbinding met dit gebied en met name met hun (energetische) baarmoeder. Regelmatig hoor ik de woorden ‘leegte’, ‘afgescheidenheid’ of een ‘donkere’ ruimte wanneer vrouwen over hun baarmoeder spreken. 

Het niet afgestemd zijn op je eigen cyclus, het gebruik van anticonceptie, het niet hebben ervaren van een positieve menarche (je eerste bloeding als meisje), leven vanuit voornamelijk mannelijke energie (het moeten presteren en jezelf profileren), het meedragen van nare seksuele ervaringen of misbruik maakt het lastiger om te leven vanuit je cyclische, authentieke, zachte zijn. Maakt het lastiger om je vrouwelijke stroming te omarmen en te volgen. Een wombhealingmassage kan jou helpen de verbinding met je baarmoeder  en jouw vrouw-zijn te verbeteren.

Wat geeft een wombmassage jou?

Het is bijna onvoorstelbaar hoeveel een massage als deze jou kan geven. Het werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Dit betekent dat je een diepe behandeling en healing gaat ontvangen. Wanneer je van mij een wombhealingmassage ontvangt, zorgt dit op fysiek niveau bij jou voor onder andere de volgende elementen:

 • Bevordert een regelmatige en gezonde menstruatiecyclus (vermindert krampen, pijnlijke bloedingen en bloedstolsels)
 • Herstelt de hormonale balans
 • Verbetert de doorbloeding in je bekkengebied en baarmoeder en daarmee de kwaliteit van jouw baarmoeder.
 • Verlicht endometriose, PCOS en vleesboomsymptomen
 • Zorgt voor herpositionering, een goede uitlijning van een gekantelde baarmoeder
 • Versterkt de interne voortplantingsorganen en complementeert bij IVF-, vruchtbaarheids- en conceptieprocessen
 • Vermindert pre-menopauze of menopauze symptoom
 • Verlicht lage rugpijn 
 • Verbetert de spijsvertering en helpt bij ontgifting
 • Vermindert PDS-symptomen, zoals een opgeblazen gevoel en maagkrampen
 • Verlicht constipatie en verhelpt diarree

Op emotioneel en energetisch niveau geeft het ook bijzonder veel:

 • Vermindert stress, zorgt voor rust in jouw zenuwstelsel
 • Helpt bij het vrij laten van vastgehouden emoties, verdriet en trauma
 • Eert eerdere miskramen/doodgeboorten
 • Helpt seksueel trauma uit het verleden te helen
 • Werkt helend op thema’s voortvloeiend vanuit de moederwond en de voorouderlijke lijn.
 • Het inpakken in rebozosjaals vergroot je  bloedstroom en verlicht spanning. Het geeft je een gevoel van veiligheid, geaard en gecentreerd zijn.

Mijn aandeel in jouw reis is naast het masseren en het bieden van energetische heling ook luisteren, getuigen en eren. Jouw een veilige, koesterende en verzorgende omgeving bieden waarbinnen je mag zijn en wordt vastgehouden. Ik bied je de ruimte om je angsten en eventuele diepgewortelde emoties, opgeslagen in je lijf los te laten, accepterend en zonder oordeel. Jij bent volledig welkom met alles wat er in je leeft.

Het is een cadeautje aan jezelf om via deze massage jezelf te openen, los te laten, je te verbinden met jezelf, thuis te komen in je lichaam en te ervaren hoe er een stroming op gang komt.

Hoe ziet een wombmassage eruit?

 • Vooraf: je ontvangt een intakeformulier met vragen rondom jouw Vrouw-zijn. Ik neem de tijd om deze vragenlijst te analyseren zodat ik de behandeling volledig af kan stemmen op jouw fysieke, emotionele en energetische behoeften. Tijdens het intakegesprek is er ruimte voor verdieping en aanvulling Aan de hand van deze vragenlijst en het intakegesprek kan ik mijn behandelingen afstemmen op jouw specifieke situatie.
 • Ontvangst met een kopje thee
 • Het ontvangen van een niet invasieve, zachte, maar diepe massage. Dit betreft je boven en onderbuik inclusief je spijsverteringsgebied (van het middenrif tot net boven het schaambeen) en je midden en onderrug (rond je bekkenschaal, sacrum en bilspieren)
 • Waar nodig en gewenst stem ik tijdens de sessie op jou af om dieperliggende thema’s te behandelen. Dit kan zowel in woord als in energie en zal diepe heling bewerkstelligen. Deze afstemming kost tijd en vindt plaats bij meerdere sessies binnen een traject.
 • Er vindt energetische heling plaats, waar nodig werk ik met de drum, klankschaal en/of stembevrijding (primalsounds).
 • De massage wordt afgesloten met een korte Rezobo Massage. Hierbij wordt je ingepakt in speciale doeken. Dit geeft een geborgen en veilig gevoel. Je ervaart de grenzen van je lichaam.
 • Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen onder een warm dekentje, waar nodig gebruik ik extra kruiden voor jouw helingsproces.
 • De nabespreking met een lekker warm kopje thee zorgt voor integratie van de sessie in jouw totale systeem. Wil je in stilte naar huis dan kan dat natuurlijk ook!

Thuiskomen in je lichaam

Verbetert de spijsvertering + helpt bij ontgifting. Vermindert IBS-symptomen, zoals een opgeblazen gevoel + maagkrampen Verlicht constipatie + verhelpt diarree Vermindert pre-menopauze of menopauze symptoom Verlicht lage rugpijn + migraine

Voor vrouwen met een verleden met seksueel misbruik is het een veilige en helende wijze om stapje voor stapje meer in verbinding te komen met je bekkengebied. Dit wordt alleen in trajectvorm van minmaal 6 sessie aangeboden en niet in losse sessies. Dit traject wordt  afgestemd op jou. Volledig in overeenstemming met jou gaan we in jouw tempo toewerken naar het voorzichtig en liefdevol openen voor jezelf. Een bekkenmassage (gekleed) zal ook onderdeel zijn van dit traject.

Heb jij een zwangerschapswens, dan kunnen deze behandelingen jou helpen je baarmoeder te zuiveren en voor te bereiden op een warme, ontvangende plek voor jouw kindje.

Heb jij een zwangerschapswens maar gaat het lastig dan zijn deze behandelingen zeer ondersteunend. Ook in combinatie met bijvoorbeeld IVF. Uiteraard besteden we hier extra aandacht aan tijdens de intake.

Let op: dit zijn geen ontspanningsmassages. Ik werk zowel lichaamsgericht als energetisch. Dit kan heel diep doorwerken op verschillende lagen. Het is goed om na deze sessie je agenda zo leeg mogelijk te houden zodat je de tijd hebt voor jezelf.

Recensies

Een zeer complete koester sessie.

Rated 5,0 out of 5
17 mei 2023

Vandaag mocht ik een behandeling van Manon van Nova coaching ontvangen.

Op de vraag wat ik zou willen ontvangen, kwam het woord koestering.

Vanuit dat punt zijn we vertrokken.

Woorden kunnen mijn ervaring niet echt beschrijven.

Manon voelt zo afgestemd en werkt heel intuïtief. De zachte aanrakingen gecombineerd met stevige (zonder hardheid) drukpunten, het volledig kunnen zijn en in diep vertrouwen erin kunnen zakken. Dit in combinatie met muziek en de klanken die vanuit Manon omhoog kwamen.

Een zeer complete koester sessie. Waarin in zachtheid (hele)oude pijn stukken diep vanuit de cellen loskomen. Veel woorden die bij lange na nog niet omschrijven wat de ervaring echt is.

Zou ik Manon aanraden? ZEKER.

Ga ik opnieuw? Wanneer kan dat? 😍

Dankjewel lieve Manon.

Herma

Herma

Zoveel zachtheid en toch zoveel diepte

Rated 5,0 out of 5
11 april 2023

Een sessie als deze heb ik nog nooit eerder ontvangen. Zacht, koesterend, diepgaand. Nooit eerder is met zoveel zachtheid zoveel in mij aangeraakt. Veel inzichten ontvangen en mijzelf opnieuw verwelkomd. Thuis nog veel tranen gelaten en de ruimte in mijzelf blijft groeien. Deze sessie heb ik mijn vrouwzijn ontmoet en ik hou van haar!

Echt Manon, wat jij doet is zo bijzonder mooi. Iedere vrouw zou dit moeten ervaren. Zo helend, zo puur, zuiver en oprecht.

Celine

Wat een bedding

Rated 5,0 out of 5
18 december 2022

Ik heb mijzelf nog nooit zo’n mooi cadeau gegeven. Ik werd hartelijk ontvangen. Manon stelt je direct op je gemak, mijn zenuwen waren snel weg. Het respect van haar naar mij toe is zo voelbaar. Mijn verlangen lag bij een Yoniheling. Het weer positief ervaren van mijn Yoni en vrouwelijkheid nadat hier in mijn leven vaak misbruik van is gemaakt.

Manon weet zo goed af te stemmen, de juiste snaar te raken en toch ontzettend zacht te blijven. Ik heb ruimte kunnen geven aan veel emoties en merk een grote verandering in hoe ik mijzelf beleef. Ik ben meer open, anderen ervaren mij als meer toegankelijk. Ik heb meer momenten dat ik me blij en vrij voel. Ik ben nu gestart met de online training over het Yoni-ei. Een nieuwe wereld gaat voor mij open.

Dank je wel Manon voor wie je bent en wat je doet!

Esmeralda

Zoveel meer dan een massage!

Rated 5,0 out of 5
7 juni 2022

In totaal heb ik nu 9 sessie van Manon ontvangen en ik kan het iedereen aanraden. Dit is zo bijzonder! Ik ben gekomen bij haar omdat ik heftig menstrueer en hier veel last van ondervind. Vaak was ik ruim 11 dagen ongesteld en kamp ik al jaren met bloedarmoede hierdoor, om nog maarte zwijgen over al mijn PMS klachten. Al na 4 sessies werd het bloeden minder en was ik minder lang ongesteld. Wat een zegen!

Wat ik niet had verwacht is dat er zoveel meer werd aangeraakt. Deze sessies zijn zo ontzettend zacht en toch diep. Zoveel mogen ontvangen vond ik best heel moeilijk. Oude patronen en kindpijn kwam omhoog tijdens en na de sessies. Manon heeft mij hier heel mooi in begeleid. Iedere sessie bracht weer iets nieuws. De laatste sessies zijn we veel meer bezig geweest met de wijze waarop ik mijn vrouwzijn beleef, mijn lichaam en het contact met mijn lichaam (wat er eigelijk niet echt was). Dit was de ware transformatie voor mij. Ik ervaar meer zelfliefde, stem me steeds meer of op mijn baarmoeder en cyclus en ben zoveel liever en zachter voor mijzelf en de mensen om mij heen.

Het is fijn dat de PMS en menstruatie mijn leven niet meer beheersen en het is een extra cadeau dat ik mijn vrouwzijn op andere wijze leer beleven en waarderen. Nooit geweten dat ik zoveel ballast met me mee heb gedragen en dat zich dit uitte via fysieke klachten. Ik ervaar zoveel vrijheid nu!

Ik ben blij dat ik mijzelf dit cadeau heb gedaan.

Wat ook heel fijn is, is dat Manon verschillende dingen doet en deze combineert zodat het precies op mij afgestemd is.

Annemiek

Gedragen in een veilige setting

Rated 5,0 out of 5
10 mei 2022

Door de wombmassages die ik bij Manon heb gehad, kwamen er verschillende emoties en energieën los. Manon biedt hierbij een veilige bedding om alles er te laten zijn. Alhoewel er een drempel voor mij zit, om emoties dan ook echt te uiten, in de hevigheid waarmee ze soms komen opzetten, durfde ik het er toch te laten zijn. Manon heeft een bepaalde zachtheid, waardoor ik me gedragen voelde.

Manon werkt intuïtief en kan daardoor goed inspelen op wat er gebeurt. Zij is in staat om van een “standaard behandeling” af te wijken, wanneer dit nodig is. Ik vond vooral de derde behandeling erg bijzonder. Ik voelde dat mijn lichaam iets nodig had en Manon deed precies dat, zonder dat we dat naar elkaar uitspraken. In mijn beleving ligt daar dan ook echt de kracht van Manon, in combinatie met de zachte bedding die zij kan geven. Na de derde behandeling heb ik een hele diepe ontspanning ervaren, iets wat ik niet vaak zo ervaar. Ook hier gaf Manon op een natuurlijke wijze ruimte en tijd, zodat ik weer rustig terug kon komen op aarde :).

Femke J

Ik meld me aan!

Selecteer hieronder een datum en tijd waarvoor je je wilt aanmelden.