Transformatiecoaching

In vertrouwen volg ik mijn stroom

-Manon Abrahams

Transformatiecoaching

We zijn zo gewend om vanuit ons hoofd alles te bekijken, zo gefocust op het willen analyseren en vastpakken. Vanuit mijn ervaring lost alleen het werken vanuit je hoofd op de lange termijn niets op. Tijdens deze coachingsessies nodig ik je dan ook uit om volledig aanwezig te zijn in je lichaam. Ik bied je de bedding om je te laten leiden door je lichaam, door de sensaties die zich kenbaar maken. Verwelkomen, voelen, erkennen, vrijlaten….

Lichaam en geest zijn altijd met elkaar verbonden

Tijdens mijn sessies ga ik er ten allen tijde van uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Dit maakt voor mij dus automatisch dat alles wat we meemaken/voelen resoneert in het lichaam en zich soms ook vastzet. De emotie kan zich dus vastzetten in het lijf.

Dit kan gaan over recente situatie maar het kan ok betrekking hebben op oude traumawonden in je leven: kindpijn. Als klein meisje is je denkvermogen, je bewustzijn nog niet volledig ontwikkeld. Alles wat je ervaart beleef je vanuit kindperspectief. Je bent nog niet in staat gebeurtenissen in een context te plaatsen. Dit maakt dat soms ogenschijnlijk onschuldige situaties voor jou als kind als ‘gevaar’ gevoeld hebben. Hierbij kun je denken aan het even kwijt zijn van een van je ouders tijdens het winkelen of een ouder die boos is geweest op je en met stemverheffing ging praten.

Je kunt je vast de paniek nog levendig voorstellen op het moment dat jij je als klein meisje in de winkel omdraait en opeens zie je je ouder niet meer…. of dat je met alle goede bedoelingen de wekkerradio echt even goed schoon wilde maken dus deze in een emmer sop hebt gestopt… die leuke verrassing die je had bedacht maar totaal verkeerd uitpakte omdat je ouders dat volledig anders zagen … jij als klein kind moest onverwachte reacties ontvangen die heftig binnen kwamen (en jij wilde het alleen maar goed doen). 

De reactie van de volwassene doet iets met dat kleine meisje. In haar systeem ging iets ‘aan’. Metaal gezien creëer je overtuigingen zoals bijvoorbeeld ‘ik moet alert blijven’ of ‘ik ben niet goed genoeg’. Fysiek gaat de emotionele reactie in je lijf zitten.

Je lijf reageert vanuit het primitieve brein: vechten, vluchten of bevriezen. Adem die stokt, schouders die strak staan, benen die zich schrap zetten om te rennen (maar vastgeplakt lijken)….

Een (deel) van je lichaam verkrampt dus. Je zenuwstelsel reageert hierop door direct een verbinding te leggen met je lijf en de situatie die zich heeft voorgedaan. Dit noemen ze imprints en die heb je opgeslagen. Je lijf blijft reageren wanneer je op latere leeftijd in soortgelijke situaties komt die dit oude gevoel triggeren (en dit kan onbewyst gaan).

Waar dieren vanuit hun primitieve brein zich na een adrenaline-rush direct afschudden, doen wij mensen dit niet. Dieren shaken al het gevoelde letterlijk van zich af, terwijl wij mensen het vaak vast zetten. Met name ons bekkengebied, kaken en schouders hebben hier onder te lijden.

Overbelast systeem

Eenieder van ons leeft met veel van deze imprints in haar systeem. Dit kan een zware belasting zijn. Vaak nemen we het ook niet zo serieus. Wanneer je nu vanuit je volwassen zijn terugkijkt op een bepaalde gebeurtenis voelt het vaak onlogisch dat deze zoveel impact heeft dus we bagatelliseren het of zijn ons niet bewust.

Maar het is er wel. Het zit in je lijf en gaat weer ‘aan’ wanneer je in een soortgelijke situatie bent. Een bepaalde trigger raakt dit stukje kindpijn.

Liefdevol vrijlaten

Tijdens de sessies gaan we hier liefdevol naar kijken. Het uitnodigen aanwezig te zijn. Het is zo bijzonder om te ervaren hoe dit echt in een specifiek lichaamsdeel vast kan zitten. Het is belangrijk met aandacht aanwezig te blijven, te voelen. Al die kleine sensaties verwelkomen, er laten zijn tot het lichaam zich veilig genoeg voelt om te ontladen. Dit kan zijn door huilen, lachen, het klapperen van de kaken, trillen van een lichaamsdeel of het volledig shaken van je gehele lichaam. En dat is de bevrijding waarna ruimte volgt. En soms dient zich nog een laagje aan…. en nog een… die we ook weer liefdevol verwelkomen.

Nu vraag je je misschien af: maar hoe doe ik dat dan? Ik bied jou de bedding om in contact te komen met je lijf. Met behulp van lichaamswerk en intuïtieve afstemming kom ik als vanzelf bij dat lichaamsdeel wat haar verhaal wil vrijlaten. Stapje voor stapje ga je voelen, verwelkomen en vrijlaten. Je bent in een omgeving waar jij je helemaal mag laten gaan, je lichaam en haar impulsen mag volgen in jouw weg naar vrijheid.

De sessie

Elke behandeling begint met het hier en nu. Verhalen zijn niet belangrijk, je lichaam vertelt dat wat het wil vertellen. Wel starten we met een kort gesprekje waarbinnen ik afstem op jou en waarin we uitwisselen wat voor jou op dat moment belangrijk is.

Na deze afstemming maak ik onder andere gebruik van de volgende technieken:

  • Geleide meditatie
  • Ontspanningsoefeningen
  • Lichaamswerk
  • Ademwerk
  • Systemische coaching
  • Technieken, rituelen en ceremonies uit het sjamanisme
  • Beweging en dans

Deze technieken helpen jou om naar binnen te gaan. Je gaat jouw overtuigingen en blokkades voelen en loslaten om te komen bij innerlijke kracht, balans, zelfvertrouwen en vrijheid. Door op alle niveaus  (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel/energetisch) aanwezig te zijn en waar nodig los te laten, zal de verbinding tussen je hart en je hoofd en bekken verbeteren. Hierdoor ben je in het dagelijks leven beter in staat om trouw te blijven aan jezelf. Je haalt meer voldoening uit het leven en kunt veel meer genieten van het leven.

De rode draad in alle sessies is dat ze je in diepere verbinding met jezelf brengen. Er ontstaat ruimte voor stroming zodat jij jouw unieke zelf er kunt laten zijn. Los van de verhalen, los van alle oude pijnen en belemmeringen.

Transformatiecoaching | NOVA Coaching en Training Enschede

Vrijblijvende kennismaking

Voel je dat dit resoneert, dan nodig ik je uit voor een kennismaking. Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op. Tijdens deze kennismaking stem ik op jou af en kijken we samen naar waar jouw wensen en verlangens liggen. Uiteraard is het essentieel dat je een klik voelt. Een gevoel van respect, veiligheid en vertrouwen om deze reis in jezelf en voor jezelf aan te gaan is een essentiële basis.

Veel mensen kiezen na het (gratis) kennismakingsgesprek, op gevoel, voor een pakket van 5 sessies. Hierdoor kiezen ze voor een diepgaande transformatie. Vaak merken ze al na 1 of 2 sessies een verandering in hun lijf, in hun leven. Elke sessie verstevigt jou in je proces.

Transformatiecoaching | NOVA Coaching en Training Enschede

Recensies