Over mij

Via deze weg wil ik mijzelf even voorstellen! Mijn naam is Manon Abrahams, (vrouwen)coach, wombkeeper en wombworker en trainer bij NOVA Coaching en Training. Ik werk voornamelijk met vrouwen die er naar verlangen te leven vanuit hun innerlijk kracht, hun vrouwelijk leiderschap. 

Levensveranderende reis

De afgelopen jaren heb ik een helende reis af mogen leggen van extreem onzeker meisje, dat de bevestiging buiten haarzelf zocht, naar een vrouw die haar eigen innerlijke kompas heeft gevonden en hierop vertrouwt. Gevoelens van afgescheidenheid en ontevredenheid zijn vervangen door verbinding en dankbaarheid. 

Het was een zoektocht van mijn hoofd naar hart en dit eindigde diep in mijn bekken. Een hobbelige, intense weg waarin mijn lijf zich steeds meer liet horen. Er werd van alles in mij geraakt; oude stukken wilden aandacht: een proces van alles voelen, erkennen en  accepteren. Ik kon niet anders dan springen in de diepte, niet wetende wat er zou gaan gebeuren.

Ik heb mijn weerstanden en overtuigingen ontmoet, geleerd welke reacties, overlevingsmechanismen en patronen voortkwamen vanuit het kleine meisje in mij dat zich niet gezien voelde. Het was een intense reis, een reis die mijn hele leven op zijn kop heeft gezet en waarbinnen ik offers heb geleverd.

Afscheid en een nieuw begin

Deze veranderingen in mij maakten dat ik grote keuzes moest maken. Een scheiding van de vader van mijn kinderen en een paar jaar later heb ik mijn baan als ambulant gezinsbehandelaar opgezegd. Ik heb mijzelf de tijd te gegeven om te ontdekken wat er in mijn hart leeft en wat ik naar buiten mag brengen. Dit resulteerde in onder andere een prachtige reis naar Siberië waar ik 3 weken bij een sjamaan en zijn familie ben geweest.

Jeetje was dit een mooie, intense en levensveranderende reis!
Helderheid, inzichten en tegelijkertijd ook een stap het onbekende in. De helderheid zat in de richting die ik toegewezen kreeg, de vragen in het ‘hoe ga ik dit doen’. Het inzicht was simpelweg vertrouwen in dat wat zich ontvouwt en het doen. Stap voor stap en dat is wat ik gedaan heb en nog altijd doe!

Reclaim your voice

Mijn proces

Het werd mij ook duidelijk dat alles wat ik in de jaren daarvoor had ‘doorstaan’ onderdeel was van dit proces. Het was simpelweg voorwerk. Het zelf ervaren is het ermee kunnen werken (the wounded healer).

Was het gemakkelijk? Nee, absoluut niet. Maar het was wel de reis naar mijzelf. De reis naar de vrouw die ik nu ben: bewust en krachtig in haar kwetsbaarheid. Een vrouw die alles aangaat, haar dromen leeft en die zich dankbaar en rijk voelt. Mild en met compassie naar zichzelf en anderen kan kijken. Een vrouw die oprecht kan zeggen dat ze trots op zichzelf is en van zichzelf houdt (en dit soms ook eventjes weer kwijt is!)

Mijn gehele proces resulteerde in het nog dieper zakken in mijzelf. Van hoofd naar hart naar bekken. 

Thuiskomen in mijn lichaam

Het daadwerkelijk aanwezig zijn in mijn lichaam hier op aarde is een hele weg geweest. Deze afdaling maakt dat ik allerlei lagen in mijzelf mocht ontdekken en doorvoelen. Ik was zo gewend uit mij lijf te schieten wanneer ik mij onveilig voelde (en dat was heel vaak). Door mijn weg heb ik geleerd dat het aanwezig zij in mijn bekkenschaal maakt dat ik kan wortelen. Wanneer je geworteld bent, heb je een fundering. Vanuit deze fundering kun je alles in de wereld zetten wat je maar wilt.

YOU NEED TO ROOT DOWN TO RISE UP

Dit nam ik mee in het werken met vrouwen. Het werken met en vanuit het bekkengebied, de baarmoeder, de vrouwenlijn. Wat een prachtige vrouwen heb ik ondertussen al mogen ontmoeten. Wat heb ik daar ook weer veel van geleerd.

  • Ik heb geleerd dat het bekken een wonderbaarlijk onderdeel is van ons Vrouw-zijn. Dat we onszelf mogen laten zakken in deze prachtige schaal die ons met liefde draagt. De plek waar je daadwerkelijk Thuis kunt zijn.
  • Ik heb geleerd dat we ons op diep niveau kunnen verbinden met onze (energetische) baarmoeder, dat hier een schat aan wijsheid op ons ligt te wachten en het een waar portaal is om contact te maken met onder andere je voorouderlijn.
  • Ik heb ervaren dat veel vrouwen met dezelfde thema’s worstelen. Veel thema’s vloeien voort uit het feit dat de focus en inrichting van deze westerse wereld wordt aangestuurd vanuit de mannelijke energie (patriarchaat).
  • Ik heb gezien dat vele vrouwen nog altijd hun masker op hebben om zichzelf staande te houden in deze wereld. Terwijl het verlangen naar verbinding, koestering en zijn zo ontzettend groot zijn.
  • Ik heb geleerd dat vrouwen maar doorgaan en doorgaan dwars door hun vermoeidheid heen omdat ze denken dat dit van hen verwacht wordt of omdat ze ervaren niet kwetsbaar te mogen zijn.
  • Ik heb geleerd dat er mooie, magische momenten ontstaan wanneer vrouwen samenzijn in openheid, zachtheid en verbinding.
    Ik heb ervaren wat het openen van jezelf doet met je leven.
  • Ik heb ervaren hoe het kan zijn om diep in verbinding te zijn met je lichaam, je ziel, je voorouders, de aarde en de mensen om je heen.

Het is nu tijd dit te bundelen en het samen te brengen. Samen kunnen we helen en groeien, ons Vrouw-zijn verdiepen en uitdragen. Dat is wat de wereld nodig heeft! Voel je welkom met alles wat er in jou leeft, voel je welkom to root down and rise up!

Mijn wens, mijn missie

Het is mijn wens, mijn verlangen, mijn missie om mee te werken aan een hogere trilling op aarde. Om samen te leven vanuit licht en liefde. Voor mij is het omarmen van je Vrouw-zijn een essentieel onderdeel hierin. Het in verbinding zijn met de zachte kracht in jezelf, het in contact zijn met je voorouders, het aan durven kijken van je schaduwkanten, het vrijlaten van blokkades, het doorvoelen en vrijlaten van (intergenerationeel) trauma. Maar ook het omarmen van alle facetten van het Vrouw-zijn: het kleine meisje, de rauwe, wilde vrouw, de sensuele vrouw, de gekwetste vrouw. Het is tijd om al die delen te ontdekken en te omarmen!

Vrouwen zijn geen lineaire wezens. Wij zijn circulaire wezens en gedijen het beste wanneer we luisteren naar ons lichaam en ons afstemmen op onze cyclus. Meebewegen met de maan, met de seizoenen. Afstemmen op dat wat je nodig hebt van binnen.

Met behulp van coaching, lichaamswerk, energetische heling, embodimentoefeningen, rituelen, dans help ik jou om je diep in jezelf te wortelen zodat jij vanuit jouw authentieke diepte kunt stralen hier op aarde

Fundering als professional

In mijn voorgaande werk als ambulant- en gezinsbehandelaar heb ik mogen werken in de driehoek kind-ouder-school. Hierbinnen nam het systeemgericht werken en denken een grote plek in. Ook dit is vanuit de visie dat je kijkt vanuit de samenhang en de context. Een verrijkende en boeiende manier van kijken.

Opleidingen als SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening), IAG (Intensief Ambulant Gezinsbehandelaar), Systeemgericht werken en Systeemgericht coachen hebben mij een stevige fundering gegeven als professional. Intuïtieve ontwikkeling, Heartfocus, kinderyoga en shamanic healing hebben mijn liefde voor verbinding en rituelen versterkt en tevens vele bruikbare tools en technieken aangereikt vanuit een fantastische visie. Womb and fertility massage therapist bracht voor mij bovenstaande allemaal samen. Van dit alles heb ik een prachtig geïntegreerd traject gemaakt om jou te begeleiden in het helen, beleven, omarmen en verdiepen jouw Vrouwzijn.

Jouw reis?

Ik kijk er naar uit om jouw verhaal te horen, mee te wandelen met jouw reis en samen uit te zoeken hoe jij jouw Vrouw-zijn kunt helen, beleven, omarmen, verdiepen zodat jij vanuit vrouwelijk leiderschap jouw kwaliteiten de wereld in kunt brengen.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Hartegroet, Manon

Ik bekijk alles graag door een holistische bril. Dit betekent dat ik naar het geheel kijk en niet naar de som van de verschillende delen. Alles staat met elkaar in verbinding. Dit is soms wat ingewikkeld maar tegelijkertijd zo prachtig!

Als alles met elkaar verbonden is, is het dus goed mogelijk dat een klacht die je ervaart niet op zichzelf staat en dat de oorzaak ergens anders zit dan dat je wellicht in eerste instantie had gedacht.