Fertiliteitsmassage

Baarmoeder gemaakt van bloemen.
Recensies:
5/5

Fertiliteitsmassage

Fertiliteitsmassage, ook bekend als vruchtbaarheidsmassage, is gericht op vrouwen met een sterke wens om zwanger te worden.

Deze behandeling is ontworpen om je lichaam te ondersteunen en in optimale conditie te brengen voor een zwangerschap.

Wat is een fertiliteitsmassage?

Deze behandeling, ook wel vruchtbaarheidsmassage genoemd, omvat zowel een technisch, lichaamsgericht aspect als een emotioneel en energetisch aspect. Tijdens het technische deel worden je onderrug (sacrum), buik, baarmoeder en bekkenrand gemasseerd met warme olie terwijl je ontspant op een warme behandeltafel.

Het emotionele en energetische aspect is van vitaal belang om je lichaam voor te bereiden op een mogelijke zwangerschap. We onderzoeken welke blokkades een zwangerschap kunnen belemmeren en helpen deze los te laten.

Een fertiliteitsmassage draagt bij aan een gezonde baarmoeder en vergroot de kans op zwangerschap, hoewel het geen garantie biedt. Deze behandeling is ook geschikt in combinatie met IVF; tijdens de intake besteden we hier extra aandacht aan.

Houd er rekening mee dat wanneer je zwanger wilt worden, natuurlijk of met medische hulp, een voorbereidingstijd van 3-4 maanden wordt geadviseerd. Gedurende deze periode vernieuwen zowel de eicellen als zaadcellen zich. Een fertiliteitsmassage kan de kwaliteit van de eicellen positief beïnvloeden en helpt je baarmoeder voor te bereiden op een mogelijke innesteling en zwangerschap.

Wat zijn de voordelen van een fertiliteitsmassage voor jou?

Deze behandeling werkt op fysiek, emotioneel en energetisch niveau. 

Fysiek

 • Bevordert een gezonde baarmoeder
 • Stimuleert de beweeglijkheid van de baarmoeder, waardoor het natuurlijke herstel wordt gestimuleerd
 • Helpt bij het afvoeren van opgehoopte gifstoffen, zoals na langdurig pilgebruik of hormoonbehandelingen
 • Herpositioneert een gekantelde baarmoeder en bevordert een goede uitlijning
 • Verbetering van de kwaliteit van eicellen en baarmoederslijmvlies
 • Bevordert een regelmatige en gezonde menstruatiecyclus, verlicht krampen en pijnlijke bloedingen
 • Herstelt de hormonale balans en verlicht symptomen van endometriose, PCOS en vleesbomen
 • Versterkt interne voortplantingsorganen en ondersteunt IVF- en vruchtbaarheidsprocessen
 • Verlicht lage rugpijn en verbetert spijsvertering en ontgifting

Emotioneel en energetisch

 • Versterkt de verbinding met je lichaam en baarmoeder
 • Vermindert stress en brengt rust in je zenuwstelsel
 • Helpt bij het loslaten van opgekropte emoties, verdriet en trauma
 • Eert eerdere miskramen of stilgeboortes
 • Het gebruik van rebozo-doeken bevordert de bloedstroom, verlicht spanning en geeft een gevoel van veiligheid, gronding en gecentreerd zijn.

Hoe verloopt een fertiliteitsmassage?

Voorafgaand aan de behandeling ontvang je een intakeformulier met vragen over je cyclus, medische geschiedenis en persoonlijke aspecten. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw formulier en kunnen we dieper ingaan op specifieke punten.

Bij aankomst ontvang je een kopje thee. De massage omvat zachte, diepe technieken op je boven- en onderbuik, spijsverteringsgebied (van het middenrif tot net boven het schaambeen) en je midden- en onderrug (rond je bekkenschaal, sacrum en bilspieren).

Indien nodig stem ik de sessie af op jouw behoeften, wat tijd kan vergen en mogelijk meerdere sessies vereist. We sluiten af met een korte Rebozomassage, waarbij je wordt ingepakt in doeken voor een geborgen gevoel.

Na de behandeling kun je ontspannen onder een warm dekentje. Een nabespreking met thee biedt ruimte voor integratie en eventuele adviezen voor jouw situatie.

Praktische informatie

Duur
Een behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Tijdens de eerste sessie voer ik een intake uit: deze is noodzakelijk om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Voor de sessie inclusief intake mag je in totaal 2 uur van je tijd reserveren.

Waar
Kwinkelerweg 155 in Boekelo (Enschede)

Wanneer
Een fertiliteitsmassage ontvang je in de periode ná je menstruatie en vóór je ovulatie. Deze massage mag je niet ontvangen tijdens en na je ovulatie en tijdens je menstruatie.

Investering

 • Intake en eerste behandeling: 160 euro, 120 minuten
 • Vervolgbehandeling: 135 euro, 90 minuten
 • Traject van 3 behandelingen inclusief intake: 395 euro, 1 x 120 minuten en 2 x 90 minuten

Een traject is in combinatie met adviezen m.b.t baarmoedergezondheid, baarmoederpakking voor extra ontgifting (2e sessie) en het zelf leren masseren van jouw baarmoeder.

Recensies

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wil jij de eerste schrijven?

Ik meld me aan!

Selecteer hieronder een datum en tijd waarvoor je je wilt aanmelden.