In verbinding met jouw Vrouw-zijn: Yoni-steam

Recensies:
5/5

Ervaar de kracht van Yoni-steam als onderdeel van jouw pad naar vrouwelijke bloei. 

Een prachtige methode die jou ondersteunt om in verbinding te komen met de wijsheid van je lichaam en jouw Vrouw-zijn.

Voel je welkom om de zachte kracht van Yoni- Steam te ervaren. In mijn warme, liefdevolle praktijk ontdek je hoe deze traditie bij kan dragen aan jouw welzijn, gezondheid en vrouwelijkheid. Een zachte reis van zelfontdekking en heling.

 

Een pijnlijke menstruatie, een onregelmatige cyclus, hormonale problemen, overgangsklachten, postpartumproblemen?

Ervaar jij weinig tot geen verbinding met jouw Vrouw-zijn?
Is je libido laag?
Ervaar je vaginale droogte?

Draag jij veel emotionele ballast of trauma’s met je mee rondom jouw Vrouw zijn?

Verlang jij naar een moment van ontspanning en verbinding met jezelf?

Ga dan mee op een zachte reis in jouw Vrouw-zijn!

Wat is Yoni-steam

Yoni Steam is een zachte en helende methode waarbij je de warme stoom van heilzame kruiden verwelkomd in je bekkengebied. De slijmvliezen van je vagina nemen de werkzame stoffen vanuit de kruiden direct in het bloed en deze hun werk kunnen doen.

Yoni-steam is een eeuwenoude praktische traditie en biedt een diepgaande wijze om de gezondheid van het vrouwelijk voortplantingssysteem te ondersteunen. Naast een fysieke ervaring ondersteunt het in het verminderen van oude emoties, spanning en stagnatie.

Tevens verdiept het de verbinding met je vrouwelijke energie en helpt jou in de reis naar het omarmen va jouw Vrouw-zijn. Het is een ritueel dat de cyclus van het leven eert en vrouwen ondersteunt in alle fasen van hun vrouw-zijn.

Wat brengt het ervaren van een Yoni-steam jou?

Het regelmatig jezelf schenken van een Yoni-steamsessie geeft jou o.a het volgende:

 • Reguleren van de menstruatiecyclus: een natuurlijke manier om je cyclus in balans te brengen en menstruatieklachten te verzachten/verminderen. Het vermindert heftige bloedingen en bloedstolsels, vleesbomen en cystes. Draagt bij aan het verlengen of juist verkorten van je cyclus.
 • Verbeterde Bloedcirculatie: de warmte van de stoom stimuleert een gezonde doorbloeding in het bekkengebied. Dit komt ten goede aan je gehele welzijn.
 • Verhoogde vruchtbaarheid: een prachtige ondersteuning voor vrouwen die hun vruchtbaarheid willen bevorderen. Het is een zachte en liefdevolle voorbereiding op de conceptie.
 • Emotionele en fysieke ontspanning: een moment van rust en overgave, waarbij je lichaam en geest zich kunnen ontspannen.
 • Stressverlichting: een ontspannende ervaring die helpt bij het verminderen van stress en het bevorderen van emotioneel welzijn. Het brengt je zo diep in contact met de aarde waardoor je zenuwstelsel tot rust komt.
 • Emotionele ontlading: tijdens een sessie kunnen emoties naar boven komen, dit geeft jou ruimte voor zuivering en heling.
 • Herstel na bevalling: in combinatie met de juiste kruiden kan het ondersteunend werken bij het herstelproces na een bevalling. Ondersteunt bij de genezing van vaginale scheurtjes en littekens.
 • Verbinding met jouw gevoel van Vrouw-zijn: het versterkt en verdiept de verbinding met je vrouwelijke energie en de aarde.
 • Seksualiteit: bevorderd het libido en vermindert vaginale droogte

Disclaimer: het werken met Yoni-steam kent ook contra-indicaties. Verdiep je hier goed in.
Vraag altijd advies wanneer je zelf gaat stomen zonder voorkennis.

Lees ook de veelgestelde vragen onderaan deze pagina!

Het ervaren van een Yoni-steamsessie

Voorafgaand aan de sessie vul je een intakeformulier in. Zo krijg ik inzicht in jouw fysieke, emotionele en energetische klachten en wensen. Op basis van jouw informatie stel ik een kruidenmix samen.

We starten met een kop thee om even aan te komen in de ruimte. Ik leg je uit wat je kunt verwachten en samen verhelderen we jouw intentie. Met behulp van een oefening kom je aan in je lijf zodat je vanuit aanwezigheid het ritueel ingaat.

Tijdens het ontvangen van de stoom begeleid ik jou op de wijze die bij jou past. Dit kan m.b.v. een geleide meditatie, een ademhalingsoefening, de drum, klanken, kristallen of juist in stilte. Het is volledig afgestemd en op maat.

Het stomen op de kruk zelf duurt 10-30 minuten afgestemd op jouw klacht/verlangen. Integratietijd is erg belangrijk, ook hier geef ik op afgestemde wijze vorm aan.

Indien gewenst kun je extra kruiden meenemen om thuis jezelf een Yoni-steam te geven.

In veelgestelde vragen kun je nog meer informatie vinden.

Praktische informatie

Het ervaren van Yonisteam op op verschillende manieren individueel, in een vrouwencirkel, live en online. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende vormen.

Individuele sessie Yoni-steam
Tijdes deze sessies staat jouw persoonlijke reis centraal. We creëren een veilige ruimte waar je kunt ervaren, beleven, loslaten en vernieuwen. Met een zorgvuldig samengestelde kruidenmix afgestemd op jouw fysieke situatie en emotionele behoeften creëren we een ervaring die zowel jouw lichaam als jouw zijn voedt. 

Waar: Kwinkelerweg 155 in Enschede*
Investering:
1e sessie: 90 minuten: 135 euro (dit is inclusief  intake, thee, gebruik stoomkruk, biologische kruiden, uitleg kruidenmix voor jou.

Volgende sessies: 60 minuten 85 euro (dit is inclusief thee, gebruik stoomkruk, biologische kruiden)

Recensies

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wil jij de eerste schrijven?

Veelgestelde vragen

Yoni Steam is een zachte en helende methode waarbij je warme stoom van heilzame kruiden ontvangt in je yoni. Dit ondersteunt de gezondheid van het vrouwelijk voortplantingssysteem en versterkt de verbinding met jouw gevoel en beleving van Vrouw-zijn.

Aangezien iedere sessie volledig is afgestemd kan ik je dat niet precies vertellen. De totale sessie verloopt over het algemeen via onderstaande stappen:

 • Ontvangst met een kopje thee
 • Bespreken vragenlijst en intentie.
 • Enkele oefeningen vanuit het taoisme om in je lijf aanwezig te zijn. 
 • Uitleg keuze kruiden.
 • Ritueel klaarmaken van de stoom.
 • Plaatsnemen op de stoomkruk
 • Middels een visualisatie help ik jou te ontspannen en te zakken in je lijf. 
 • Waar nodig en gewenst stem ik tijdens de sessie op jou af om dieperliggende thema’s te behandelen. Dit kan zowel in woord als in energie en zal voor diepe heling zorgen. 
 • Tijdens deze sessie vindt er energetische heling plaats.
 • Waar nodig werk ik aanvullend met ademwerk, stembevrijding, edelstenen, de drum, klankschalen to juist stilte ter verdieping van jouw proces.
 • Na de behandeling krijg je de tijd om rustig bij te komen onder een warm dekentje en je te verbinden met de aarde
 • Nabespreking met kruidenthee ter integratie van de sessie in jouw totale systeem.
 • Eventueel samenstellen kruiden voor thuisgebruik.

Er zijn verschillende stoomkrukken waar jij gebruik van mag maken.

Alle kruiden die ik gebruik zijn van extra biologische kwaliteit. Enkele kruiden zijn gekocht, enkele kruiden komen uit eigen tuin.

Je hoeft niet bloot op de kruk. Het is handig om een rok te dragen zodat je wanneer je plaatsneemt op de stoomkruk alleen maar je slipje hoeft uit te trekken.

Er zijn voldoende doeken en sarongs aanwezig die je eventueel om je heen kunt slaan.

Makkelijk zittende kleding is fijn, dit helpt ter ontspanning.

Ik meld me aan!

Druk op de knop Aanmelden en maak in het vervolgscherm je keuze voor geschikte datum en tijd.