Droomreizen

Een droomreis…. wat is dit eigenlijk?

‘Wat bedoelt mijn kind nou eigenlijk met droomreizen?’ is een vraag die mij onlangs werd gesteld.

Een droomreis is een begeleide visualisatie. Tijdens een coachsessie of de training ‘Kom in je Hartekracht en sta stevig’ liggen de kinderen op een mat onder een zacht dekentje. Wanneer ze lekker liggen, vraag ik ze hun ogen te sluiten (hoeft niet, mag) en neem ik ze mee op een reis in hun hoofd. Ik vertel een verhaal en zij vormen hun eigen beelden, maken hun eigen droomreis. Deze reis kan helpen ontspannen. Tijdens de training of een coachsessie wordt de droomreis afgerond met een tekenopdracht in stilte.

Naast ontspanning biedt een visualisatie nog meer: het helpt je kind om emoties te verwerken, zelfvertrouwen te vergroten en krachten in zichzelf te ontdekken. De fantasie wordt geprikkeld: je kind leert om in beelden en in verhalen te denken. Het wordt gestimuleerd om beelden voor zich te kunnen zien. Dit is goed te gebruiken bij het horen en lezen van verhalen.

Ook wordt de creativiteit geprikkeld. Door het visualiseren leert je kind oplossingsgericht te denken. Het wordt zich bewust van zichzelf, van gedachten en emoties. Dit vergroot het zelfvertrouwen en maakt dat het stevig in de wereld staat.

Maximaal resultaat uit een droomreis

Je kunt een visualisatie bijvoorbeeld aan het einde van de dag doen om te ontspannen. Je kind ontspant hierdoor en kan beter slapen. Het begeleiden van je kind tijdens de droomreis zorgt tegelijkertijd voor het verstevigen van de band met je kind omdat je samen bezig bent vanuit echte verbinding.

De kracht van jouw gedachten

Visualiseren is dus niets anders dan je iets voorstellen en hierin geloven. Visualisaties kun je leuk en betoverend maken. De kracht van gedachten is ontzettend sterk en zal doorwerken in het dagelijks leven. Het stressniveau neemt af en je kind zal beter in zijn of haar lichaam zitten, meer gegrond zijn. Hierdoor is je kind meer in contact met zichzelf. Topsporters visualiseren vaak hun wedstrijd tot in de detail, evenals succesvolle mensen. Ook zij visualiseren wat zij willen bereiken. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat visualiseren helpt.

Kan ik dit leren?

Het is voor jou als volwassene wellicht wat moeilijker om hierbij te komen. In deze hoofdmaatschappij is visualiseren op de achtergrond geraakt. Om tot oplossingen te komen, gebruik je namelijk vaak de linker hersenhelft, het denken. Wat automatisch inhoudt, dat je sneller tegen de grenzen van je eigen denkkaders aanloopt.

Maar ook jij beschikt over een oneindige visualisatiekracht. Visualiseren gebeurt vanuit de rechter hersenhelft en de oneindigheid van de creativiteit kan veel moois brengen. En het goede nieuws is: dit is te trainen!
Binnenkort organiseer ik een workshop ‘Droomreizen’ voor kinderen en een workshop ‘De kracht van je gedachten’ voor volwassenen. Meer informatie volgt op deze website!

Facebook
LinkedIn

1 gedachte over “Droomreizen”

  1. Heel goed bezig Manon van Nova Coaching! Ik kan Manon van harte aanbevelen om samen een begeleide droomreis (visualisatie) mee te maken. Manon voelt anderen goed aan en is goed in het begeleiden van dit soort oefeningen. Manon is ook goed om je bij je eigen gevoel terug te brengen: jouw essentie. Ik weet dit uit eigen ervaring, omdat we dit samen ook weleens gedaan hebben tijdens onze opleiding.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook