Omarm jouw Vrouw-zijn: jij en je borsten

Al een paar jaar is het bekken mijn comfortzone. Het gebied van waaruit ik werk en het gebed waarmee ik werk. Langzaamaan kwam het hart en de keel er ook steeds meer bij en nu dient het zich duidelijk aan…. de borsten. Wauw er opent zich een heel nieuwe dimensie voor me en ik neem je er graag in mee….
 
Of je er nou trots op bent of er vooral kritiek op hebt (te klein, te groot, te hangend, te zwaar, ongelijk) alle borsten verdienen aandacht, liefde en verzorging.
 
Dus het voelt voor mij als een uitnodiging om het e.e.a. te delen over borsten en borstverzorging. Want zou het verzorgen en aandacht geven aan je borsten niet net zo normaal moeten zijn als het verzorgen van je gebit, je haren of je huid?
 
Borsten zijn een onderdeel van ons lichaam en ze vertegenwoordigen vooral het Vrouw-zijn. De ene vrouw is er trots op, de ander verbergt ze het liefst of verafschuwd ze. De afgelopen tijd heb ik mooie gesprekken hierover gehad in mijn praktijk en met vriendinnen n.a.v. het prachtige borstpakkingritueel dat ik mag geven. 
 
En ja…. dit brengt mooie verhalen met zich mee, evenals ongemak en soms verdriet. Vrouwen die hun borsten eren wegens de voeding die ze hun kind geven, vrouwen die hun borsten verafschuwen omdat ze zo pijnlijk zijn of hen belemmeren in hun beweging. Vrouwen die ervaren dat ze met name hierop beoordeeld worden en hoe onzeker dit hen maakt.
 
Het is bijzonder mooi om te mogen horen hoe vrouwen hun borsten ervaren, hoe ze tegen hun borsten aankijken, waar ze volgens hen voor dienen.
 
Want echt… het is zo mooi om ook dit deel van je vrouw-zijn volledig te omarmen. Of ze nu klein, groot, stevig, hangend, veerkrachtig of ongelijk zijn.
 
Teveel worden de borsten geassocieerd met seksualiteit. Dat is jammer, ze zijn zoveel meer en kunnen je zo mooi vertellen hoe het met je gaat.
 
De komende tijd ga ik nog wat meer delen over de borsten. Maar nu eerst de vraag voor jou:

*Wat is jouw gedachte over jouw borsten?
*Welke relatie heb je met ze?
 
Ik zou zeggen, pak een schriftje en schrijf alles wat in je opkomt maar eens op! Of deel jouw beleving hieronder, voel je welkom!
 
Facebook
LinkedIn

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook