Hectische tijden, boosheid en de les die ik weer te leren had!

Afgelopen weken waren veel voor mij: terug uit Siberië, mijn bedrijf opzetten. Hierbinnen ontdekken waar mijn krachten liggen, waar ik energie van krijg. Maar zeker ook tegen  mijn valkuilen, blokkades en thema’s aanlopen en veel lesjes mogen leren. Het ontwikkelen van producten en deze op de markt brengen: een nieuwe wereld van PR verwelkomde mij. En dit alles zien te combineren met een privéleven. Ook voelen dat een ruimte niet meer past en dat het tijd is voor iets nieuws…. En dan in alle drukte wordt je overvallen door een fikse en hardnekkige kaakontsteking, welke al ruim 4 weken gaande is: veel fysiek ongemak, slapeloze nachten en een slecht humeur.

Verlangen

Tijdens dit ongemak heb ik een wens het universum in gegooid voor een eigen praktijkruimte. Mijn verlangen naar een eigen ruimte werd steeds groter. Be careful what you wish for… Sneller dan verwacht had ik opeens de sleutel in mijn handen!

Met blauwe wallen van vermoeidheid onder mijn ogen en een zere, zeurende, stekende kaak op zoek naar laminaat, verfkleuren uitkiezen en meubels aanschaffen om vervolgens dit allemaal in mijn ruimte te zetten. Vele handen maken licht werk en gelukkig heb ik veel hulp mogen ontvangen.

De ruimte is ‘klaar’: tijd om het ‘eigen’ te maken met mijn energie. Wat verlangde ik ernaar heerlijk te prutsen en te schuiven met meubels zodat het mijn fijne werkplek zou worden. Heerlijk met een muziekje in mijn element zijn. Mijn eigen energie er volledig in te stoppen. Helaas nam de ontsteking weer toe, had ik opeens 2 zieke kinderen in huis en kon ik even niets….. en dan laat ik allerlei andere kleine dingen nog achterwege.

Niets gebeurt voor niets….

Blog ademenEn ik weet het zo goed…. Niets gebeurt voor niets….. Ik kreeg zomaar rust cadeau maar kon dit zelf niet zo zien. Stiekem was ik aan het balen. Sterker nog: ik was boos. Boos op de pijn in mijn kaak die maar niet minder leek te worden, boos, dat ik 4x in 1,5 week tijd bij de tandarts in de stoel heb gelegen, boos dat ik toch aan de antibiotica moest, boos dat ik niet kon doen wat ik wilde doen, boos dat niemand aanvoelde wat ik toch eigenlijk allemaal nodig had.

Verborgen boodschap

Wanneer ik goed had geluisterd, had ik geweten dat ik rust cadeau kreeg. Dat wat zo hoort bij de herfst: je even terugtrekken in jezelf. Lekker cocoonen met twee zieke kinderen. Mijzelf en hen verwennen met thee met honing, fruitbakjes, samen op de bank netflixmarathon houden. Even in de ruststand, even niets.

Het gevecht met mijzelf

Maar nee, ik ging in verzet en uit de verbinding met mijzelf. Mijn energie ging meer en meer naar mijn hoofd. Vechten en negatieve gedachten. Gedachten die malen, oude patronen die weer dominant aanwezig waren. Ik voelde me uitgeput en boos (en vooral heel zielig).

Adem

Blog ademenHoe fijn om mijn eigen vangnet te hebben: mijn lieve sisters bij wie ik volledig kan zijn zoals ik in het moment ben, bij wie ik kan spuien en niets dan liefde ontvang. Na voldoende zelfmedelijden gevoeld te hebben, was het tijd om de kracht in mijzelf weer te herpakken. Tijd om weer met mijn voeten op de grond te komen.

In mijn gedachten kwam de ademintensive die ik vorige week zondag heb mogen beleven naar boven. Ik realiseerde mij hoe deze ademtechniek mij heeft geholpen bij de tandarts en opeens wist ik het weer! Ademen….. Ademen is de sleutel om weer bij mijzelf te komen! Door bewust te ademen kom je in contact met je lichaam en kan de stroming weer op gang komen.

Voel je lichaam, voel hoe je adem in en uit stroomt. Dat is wat ik ben gaan doen. Ademen…. Ademen en gronden!  Ook het gronden is voor mij essentieel geweest om weer in verbinding te komen met mijzelf. Maar over het belang van gronden de volgende keer meer!

Ademoefening

Voor nu deel ik graag een ademoefening met jullie. Fijn om te doen wanneer je uit je kracht bent! Wanneer je uit verbinding bent met jezelf of stress ervaart gaat je ademhaling onbewust vaak hoog zitten. Voor ontspanning is een diepe en lage ademhaling belangrijk.

Oefening voor een diepe en lage ademhaling:

 1. Zorg ervoor dat je een rechte rug hebt en ontspannen schouders.
 2. Leg je rechterhand op je buik en je linkerhand op je borstkas.
 3. Voel je ademhaling onder je handen. Voel je buik en vervolgens je borst op en neer gaan.
 4. Vul met je inademing je buik (je buik wordt bol).
 5. Laat langzaam je adem naar je borstkas en schouders bewegen.
 6. Doe dit ook met je uitademing: volg deze naar beneden. Voel je adem bewegen van je schouders naar je borstkas en dan naar je buik.
 7. Bij het laatste stukje van je uitademing trekt je navel wat naar binnen. Je duwt je rechterhand richting je ruggengraat.
 8. Adem dan weer in. Volg deze circulatie en voel je ademhaling van beneden naar boven en weer naar beneden.

Herhaal dit bewust minimaal 10x voor een optimaal resultaat. Geniet van de verbinding met jezelf en de rust.

Een andere oefening die ik gebruik om in mijn kracht te komen is de Vuurademhaling. Deze kun je binnenkort lezen in mijn inspiratiemail. Nog geen lid? Abonneer je dan nu alvast, onderaan deze pagina! Je ontvangt dan mijn inspiratiemail vanzelf in je mailbox.

Ik wens je veel ademplezier!

Hartegroet, Manon

Facebook
LinkedIn

8 gedachten over “Hectische tijden, boosheid en de les die ik weer te leren had!”

 1. Lieve Manon,
  Zo mooi je gevoel beschreven. Zijn met wat er is, het lijkt zo makkelijk en toch gaan we er zo gauw bij weg. E dan er na al het verzet, de boosheid er achter komen dat je in dit alles kunt ademen en je er zo helemaal mee kan zijn. Ik ga vanaf januari de training: Leven in Aanwezigheid volgen bij Marlies Vinkhuyzen en Liesbeth Hagt: https://yoga-twello.nl/nieuwe-training-leven-in-aanwezigheid/

  Ik verheug me hier enorm op. Weer opnieuw leren verbonden en diep te ademen en zijn met wat er is.
  Veel succes met alles lieverd! >3

  Lieve groetjes José

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook