Loslaten in liefde

Volgende week mag ik mijn werkplek gaan loslaten. De plek waar ik mijn praktijk gestart ben, waar ik heerlijk heb kunnen pionieren en experimenteren, mijzelf zichtbaar heb gemaakt. De plek waar ik mijn droom liet uitkomen. De plek waar ik keer op keer uit mijn comfortzone ben gestapt en heb mogen groeien als zelfstandig ondernemer, coach, trainer en bovenal als mens.

Ik ga verhuizen! Het hoe, wat en waarom: daar schrijf ik volgende week meer over!

Loslaten

Verhuizen, mijn plek moeten en mogen loslaten waar ik mijn eerste stapjes als ondernemer, als transformatiecoach, als vrouwencoach en als kindercoach heb gezet.

Wat vond ik het een heerlijk plekje, wat is daar een fijne energie neergezet. Hoewel de plek waar ik naar toe ga werkelijk fantastisch is, een andere droom die uitkomt, is het voor mij ook even slikken. Slikken omdat ik het zo fijn heb gehad, ik hier op allerlei vlakken zo ontzettend gegroeid ben, mijn passie en missie heb neergezet.

Stiekem vind ik het moeilijk om te gaan. Ook al is de nieuwe plek zoveel meer passend bij het werk dat ik doe. Mijn gedachten gaan naar een oud-collega van mij en hoe vaak zij de woorden ‘loslaten in liefde‘ heeft uitgesproken. Ik heb vaker rituelen uitgevoerd rondom het loslaten. Ik voel een grote behoefte om dit keer heel bewust in liefde los te laten. Ik creëer hierdoor ruimte om ook straks weer in liefde mij te kunnen verbinden aan de nieuwe plek en daar alles en iedereen in liefde te kunnen ontvangen. En mijn werk voort kan zetten.

Toelaten

De afgelopen week kwam het inzicht dat het eigenlijk niet om loslaten gaat. Het gaat om toelaten. Het toelaten van de gevoelens zoals hierboven beschreven. Het toelaten van (in mijn geval) de mijmeringen, de angst voor het nieuwe en alle belemmerende gedachten die dan bij mij omhoog komen. De verstijving, de weerstand, de gehechtheid aan dat wat ik heb.

Loslaten is dus een proces van toelaten. Van naar binnen keren, voelen en het naar buiten laten komen. In zijn algemeenheid is toelaten dus eigenlijk heel eerlijk zijn tegen jezelf. Toelaten is zijn met wat er is.
Toelaten is dus iets heel moois! Als je toelaat, geef je je verzet op en kan je zakken in dat wat is. Je geeft jezelf de ruimte en de toestemming om te kijken naar wat er wél is en wat dit jou kan geven.

Toelaten brengt je naar acceptatie. Door naar binnen te keren en door alle lagen heen te gaan die je voelt, door alles te verwelkomen en er te laten zijn, kun je komen tot ontspanning. Vanuit deze ontspanning kun je weer naar buiten keren: loslaten.

Mocht jij diepe thema’s, belemmerende overtuigingen, oude pijnen in liefde los willen laten neem dan gerust contact met mij op. Dan kijken we samen welke vorm bij jou past.

Ik hoop je te zien! Voel je welkom om samen los te laten!

Hartegroet Manon

Facebook
LinkedIn

2 gedachten over “Loslaten in liefde”

  1. Mooi thema, ‘Loslaten in Liefde’ is ook de titel van mijn boek, wat gaat over een huwelijk van 25 jaar waarin psychisch geweld een grote rol speelde. Loslaten in liefde was het enige antwoord. Geen wrok of haat, geen spijt, alleen begrip en compassie kunnen en hoeven voelen, voor de ander maar ook voor mezelf.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook