Transformatiecoaching…. wat is dat eigenlijk?

Herken jij dat ook? We zijn zo gewend om vanuit ons hoofd alles te bekijken. Zo gefocust op het willen analyseren en vastpakken. Vaak brengt dit ons ook veel. Het geeft houvast en helderheid. Toch geloof ik dat een probleem bekijken en aanpakken alleen vanuit het hoofd niet voldoende is. Vanuit mijn ervaring lost  alleen het werken vanuit je hoofd op de lange termijn de kern niet op. Ja, ik durf te zeggen dat ik heilig in coaching in combinatie met lichaamswerk geloof.

Lichaamswerk betekent voor mij, jou de begeleiding bieden zodat jij aanwezig bent in je lichaam en erin kunt ontspannen. Het samen toewerken naar veiligheid waarin jij jezelf gaat ontmoeten. Waarin jij leert te luisteren naar  je lichaam, te luisteren naar al die sensaties die zich kenbaar maken en een verhaal te vertellen hebben. Het gaat om verwelkomen, voelen, erkennen zodat je vrij kunt laten wat vrijgelaten wil worden.

Laag voor laag begeleid ik jou terug naar binnen. Naar die plek waar de bevroren, pijnlijke laagjes liggen te wachten op versmelting en beweging, stroming. Bewustwording creëren bij dat wat jij nog niet op bewust niveau voelt, maar wat wel altijd op de achtergrond aanwezig is en van invloed s op jouw. Je leert, op jouw tempo, je te openen voor de rijkdom in jou aan sensaties, emoties, gevoelens. Het leren openen brengt jouw bij de wijsheid van jouw lichaam, bij jouw stem. Dat wat in jouw leeft mag je naar buiten gaan brengen zodat jij weer jouw stroom kunt gaan leven.

Bewuste, hoogsensitieve vrouwen

De mensen die ik aantrek zijn zoekers, spirituele, bewuste, hoogsensitieve personen, lichtwerkers. Vrouwen die allen hun eigen verhalen bij zich dragen. Verhalen die betrekking hebben op het niet op gezonde wijze om hebben leren gaan met je gevoeligheid waardoor je versmelt met de ander en teveel van jezelf weggeeft. Het welbekende energielek of gevoelens van totale uitputting. Vrouwen die het verhaal van seksueel grensoverschrijdend gedrag of misbruik met zich meedragen, diepe, pijnlijke wonden. Wonden die nog dagelijks doorwerken en van invloed zijn op je gemoedstoestand en functioneren.
Vrouwen die het verhaal meedragen met zich meedragen van de moederwond.

Zo zijn er vele verhalen die wij met ons meedragen en die van invloed zijn op de kwaliteit van ons leven. Het betreft allemaal vrouwen die dwars door hun pijn willen gaan om bij het licht en de vrijheid te komen. Om het leven te leven waar ze naar verlangen en wat ze verdienen. Om hun missie te leven.

Zenuwstelsel

Hoogsensitief zijn maakt dat je zenuwstelsel een stuk gevoeliger is dan die van de gemiddelde mens. Ervaringen sla je diep op, ook fysiek. Het is zo krachtig om hier mee te gaan werken. Het geeft je letterlijk en figuurlijk ruimte.

Veel vrouwen die bij mij komen hebben al een traject van hulpverlening achter de rug hebben. Vaak begrijpen ze waarom ze doen wat ze doen, waarom bepaalde patronen terug blijven keren in hun leven en hebben bepaalde situaties ook een plek gekregen. Kort gezegd: mentaal is het verwerkt. Echter, het lichaam doet ook mee en in het lijf zit nog zo veel opgeslagen wat ook gevoeld, gezien en vrijgelaten wil worden. Dit is die zeurderige onderlaag die we blijven voelen waardoor je je net niet zo lekker voelt als waar je naar verlangt. Heerlijk om hier in te duiken, dit aan te kijken, te voelen en vrij te laten.

De ‘bewuste vrouwen’ hebben vaak al een proces van ‘werken aan zichzelf’ achter de rug. Ze weten goed wie ze zijn, wat ze willen en verlangen naar de diepte. Dit zijn de vrouwen die de roep van hun energetische baarmoeder meer en meer horen. Vrouwen die er naar verlangen om de diepte in te duiken en hun eigen vrouwelijke energie en krachten willen gaan leven. De transformatiecoaching zal ook hier uiteraard op afgestemd zijn. Daarnaast kun je hier prachtig mee de diepte in via het jaarprogramma ‘Omarm jouw Vrouw-zijn’.

Iedere vrouw heeft haar eigen reden, is op haar eigen specifieke plek aangekomen in haar reis. Ik stem af op jou en samen wandelen we een stukje verder op weg naar vrijheid, diepere verbinding met jezelf, rust en harmonie.

Lichaam, geest en emoties

Tijdens mijn sessies ga ik er te allen tijde vanuit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Dit maakt voor mij dus automatisch dat alles wat we meemaken en voelen resoneert in het lichaam en zich soms ook vastzet. Dat specifieke lichaamsdeel draagt dus een heel verhaal met haar mee. Het is zo mooi hier naar te luisteren!

Deze vastgezette emoties kunnen het gevolg zijn van oude traumawonden in je leven: kindpijn. Als klein meisje is je denkvermogen, je bewustzijn nog niet volledig ontwikkelt. Alles wat je ervaart beleef je vanuit dit kindperspectief. Je bent nog niet in staat gebeurtenissen in een context te plaatsen. Dit maakt dat soms ogenschijnlijk onschuldige situaties voor jou als kind als ‘gevaar’ hebben gevoeld. Hierbij kun je denken aan het even kwijt zijn van een van je ouders of een ouder die boos is geweest op je en met stemverheffing ging praten.

Je kunt je vast de paniek nog levendig voorstellen op het moment dat jij je als klein meisje in de winkel omdraait en opeens zie je je ouder niet meer…. Of die leuke verrassing die je had bedacht maar totaal verkeerd uitpakte omdat je ouders dat volledig anders zagen en jij wilde het alleen maar goed doen.

Overtuigingen

In het systeem van dit klein meisje ging toen iets ‘aan’. Metaal gezien creëer je overtuigingen bijvoorbeeld ‘ik moet alert blijven’ of ‘ik ben niet goed genoeg’. Fysiek gaat de emotionele reactie in je lijf zitten. Je lijf reageert vanuit het primitieve brein: vechten, vluchten of bevriezen. Adem die stokt, schouders die straks staan, benen die zich schrap zetten om te rennen (maar vastgeplakt lijken)….
Een (deel) van je lichaam verkrampt. Je zenuwstelsel reageert hierop door direct een verbinding te leggen met je lijf en de situatie die zich heeft voorgedaan. Dit noemen ze imprints en die heb je opgeslagen.
Waar dieren vanuit hun primitieve brein zich na een adrenalinerush direct afschudden, al het gevoelde letterlijk van zich af shaken, zetten wij mensen het vaak vast.

Een ieder van ons leeft met veel van deze imprints in haar systeem. Wanneer je nu vanuit je volwassen zijn terugkijkt op een bepaalde gebeurtenis voelt het vaak onlogisch dat deze zoveel impact heeft. Maar het is er wel, het zit in je lijf en gaat weer aan wanneer je in een soortgelijke situatie bent. Een bepaalde trigger raakt dit stukje kindpijn.

Tijdens de sessies gaan we hier liefdevol naar kijken. Het uitnodigen aanwezig te zijn. Het is zo bijzonder om te ervaren hoe dit echt in een specifiek lichaamsdeel vast kan zitten. Het is belangrijk met aandacht aanwezig te blijven, te voelen. Al die kleine sensaties verwelkomen, er laten zijn tot het lichaam zich veilig genoeg voelt om te ontladen. Dat kan zijn door huilen, lachen, klapperen van de kaken, trillen van een lichaamsdeel of het shaken van je gehele lichaam. En dat is de bevrijding, daarna volgt ruimte en soms nog een laagje…. Die we ook weer liefdevol verwelkomen.

Lichaamswerk en intuïtieve afstemming

Nu vraag je je misschien af maar hoe doe ik dat dan? Ik bied jou de bedding om in contact te komen met je lijf. Met behulp van lichaamswerk en intuïtieve afstemming kom ik als vanzelf bij dat lichaamsdeel wat haar verhaal wil vrijlaten. Stapje voor stapje ga je voelen, verwelkomen en vrijlaten. Je bent in een omgeving waar jij je helemaal mag laten gaan, je lichaam en haar impulsen mag volgen in jouw weg naar vrijheid.

Nieuwsgierig? Plan gerust een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek! Ik ontmoet je graag!

Facebook
LinkedIn

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook