Vrouwencirkel: de kracht van delen

Tijdens mijn reis in Siberië heb ik fijn en diepgaand contact gehad met 2 prachtige vrouwen. Wat heb ik veel geleerd en wat was dit voor mij weer verrijkend. Ik geniet intens van de stimulerende en helende energie die ontstaat wanneer vrouwen vanuit onvoorwaardelijke liefde en respect samenzijn.

Sisterhood 

Genietend van dit contact dacht ik aan mijn vriendinnen thuis. Hoe deze vriendschappen de afgelopen jaren ontzettend gegroeid zijn. We lachen, we huilen en we delen: wat is dit helend! Hierdoor is een echte sisterhood ontstaan. Een sister biedt jou geen antwoorden maar wel de ruimte en de mogelijkheid om te voelen. Je ervaart de boodschap dat alles wat in jou leeft er gewoon mag zijn. Zonder oordeel. Samen eten en praten, minutenlange spraakberichtjes via de app om te delen wat er in je leeft. Het ontvangen van steunende lieve woorden, je kwetsbaar opstellen over je donkere kanten en dan mogen ervaren dat er onvoorwaardelijk van je gehouden wordt, dat je werkelijke kern echt wordt gezien. Alles mag er zijn, alles mag besproken worden. Maar ook confronterende vragen die jou even naar binnen brengen om tot inzichten te komen voor jezelf. Wat was dit voor mij verrijkend en wat heb ik mogen groeien. Contacten als deze zijn goed voor je zelfvertrouwen en authenticiteit.

In Siberië heb ik met Sophie uit Frankrijk en Mireille uit Zwitserland vanaf het eerste moment een sisterhood gevoeld. Er was een diepe connectie waardoor we direct naar de kern van elkaar konden gaan, naar essentiële thema’s. Een specifieke avond bij het kampvuur, waar we samen onder de volle maan het lied ‘13th song of moon initation’ zongen, inspireerde mij om bij mijn terugkomst hier iets mee te gaan doen. Mijn verlangen is vrouwen met elkaar te verbinden op een wijze dat zij samen sisterhood kunnen ervaren. Dat vrouwen leren dat ze volledig zichzelf mogen zijn en kwetsbaarheid als kracht in kunnen gaan zetten. En zo geschiedde: vanaf eind september organiseer ik een vrouwencirkel: ‘The healing circle’.

Wat is een vrouwencirkel?

En nu vraag je je wellicht af ‘wat is nou eigenlijk een vrouwencirkel’? Vrouwencirkels bestaan eigenlijk al eeuwen in verschillende vormen. Er bestaan in Nederland verschillende rode tenten, maancirkels, meditatiecirkels e.d. Wat deze cirkels gemeenschappelijk hebben, is dat de vrouwen in een cirkel bij elkaar zitten. Het zitten in een cirkel zorgt voor gelijkwaardigheid. Iedere vrouw neemt haar eigen unieke kwaliteiten, wijsheid, ervaringen en passies mee. De cirkel is een plek waar vrouwen kunnen delen, uitwisselen, leren en groeien. Een plek waar de vrouw gewoon vrouw kan zijn en al haar rollen even helemaal los mag laten. Een plek om je krachten en kwetsbaarheden te laten zien en te ervaren dat je volledig mag zijn wie je bent op dat moment. De vrouwencirkels kunnen door één vrouw geleid worden, hetgeen niet betekend dat ze boven de anderen staat, maar ook zelfsturend zijn. Of de vrouwencirkel ontwikkelt zich van geleid worden naar zelfsturend zijn. Een vrouwencirkel kan gesloten of open zijn. Het voordeel van een gesloten cirkel is dat de cirkel zich snel tot een hechte groep kan ontwikkelen waarbinnen veel veiligheid en vertrouwen is. Een open cirkel geeft wellicht een laagdrempelig gevoel omdat iedereen tijdens elke cirkel welkom is. Concreet is een cirkel een samenzijn van vaak maximaal twaalf vrouwen. Deze vrouwen hoeven elkaar niet per se te kennen. Vaak komen ze ongeveer één keer per maand een middag of avond samen. Er kan een uitwisseling van ervaringen en gevoelens plaatsvinden, verschillende oefeningen om dichter bij jezelf te komen, het uitwisselen van verlangens, samen mediteren, dat wat deze cirkel belangrijk vindt om te doen. Vrouwencirkels zijn de ideale plekken om aspecten van jezelf als vrouw te verkennen, herkennen of te erkennen. Delen in jezelf die aandacht willen, die je uit wilt diepen of in balans wilt brengen.

Waarom deelnemen aan een vrouwencirkel?

Steeds meer vrouwen voelen een verlangen, een behoefte om invulling te geven aan verbinding en groei, om onderzoek te doen naar dat wat er gaande is in je dagelijks leven, maar ook naar de overstijgende thema’s. Vaak slokt het dagelijks leven veel tijd en aandacht op waardoor er verwijdering van jezelf en met name van jouw vrouwelijke kwaliteiten kan ontstaan. Het samenzijn met andere vrouwen in een positieve energie zal veel van deze aspecten stimuleren. Het is fijn om je maskers af te zetten en vanuit een volledig jezelf zijn in contact te zijn met anderen. Delen is helen:

  • Delen kan een opluchting zijn.
  • Delen maakt gevoelens beter hanteerbaar.
  • Delen zorgt voor bewustwording.
  • Delen zorgt voor herkenning en steun, geeft kracht en groei.

Wat voel ik veel dankbaarheid voor alle sisters om mij heen!

Voel jij een verlangen naar een Sisterhood? Al mijn ceremonies en trainingen geef ik vanuit de cirkel. Het is heerlijk om in een cirkel van vrouwen de diepte in te gaan, te groeien en te transformeren zoals je kunt lezen op de pagina  vrouwenkracht. De gesloten vrouwencirkel geef ik helaas niet meer.

Facebook
LinkedIn

4 gedachten over “Vrouwencirkel: de kracht van delen”

  1. Mooi Manon, echte verbinding vanuit eenheid, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de ander. Maakt me blij als ik je lees. Ook blij voor jou, wat deze stap je gegeven heeft. Zo fijn dat je vanuit je vrouw zijn helemaal in je kracht mag en kunt gaan staan en elkaar daarin te steunen. Ik heb de film Red Tent ? gekeken, voor mij echt het kijken waard. De dragende kracht van de vrouw, er te mogen zijn met heel je zijn. Liefffffs ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook