Vrouwenkracht

Breng al je blokkades aan de oppervlakte en je geeft ruimte aan je verlangen. Het verlangen dat altijd al in je zat om geleefd te worden.

Wat is vrouwenkracht?

Vrouwenkracht is de verwezenlijking van innerlijke kracht en zelfliefde. Als krachtige vrouw sta je in volledige verbinding met jezelf, omarm je jouw unieke essentie en geef je jezelf de ruimte om te groeien en te bloeien. Het begint met het zien, koesteren en respecteren van jezelf. Je bent in staat om je eigen ruimte in te nemen en je grenzen duidelijk te voelen en aan te geven.

In het krachtige vrouw-zijn ben je in contact met alle aspecten van jezelf: hoofd, hart, buik en bekkengebied. Je ervaart een diepe verbondenheid met jezelf en van daaruit ook met anderen om je heen. Vrouwenkracht vertegenwoordigt jouw innerlijke wijsheid, intuïtie en kwetsbaarheid. Het is geworteld in een diep besef van eigenwaarde en verbondenheid met de wereld om je heen.

vrouwenkrachtHelaas ervaren veel vrouwen (en mannen) angst ten aanzien van deze vrouwelijke kracht. Door eeuwenlange onderdrukking en misbruik zijn er diepe wonden geslagen, met name in het bekkengebied en de baarmoeder. Hier kunnen gevoelens van minderwaardigheid, onzekerheid, angst en schuldgevoelens zijn opgeslagen. Deze gevoelens kunnen zowel voortkomen uit persoonlijke ervaringen als worden doorgegeven via de vrouwelijke familielijn.

Maar er is hoop. Door te erkennen en los te laten wat niet langer dient, kunnen we ruimte maken voor onze vrouwelijke kracht om te bloeien. Dit betekent niet langer vanuit angst te regeren, maar vanuit liefde en verbondenheid. Het is een proces van transformatie, waarbij overtuigingen en patronen worden doorzien en getransformeerd. Zo wordt ons bekkengebied opnieuw de bron van creatieve stroming en manifestatie, en kunnen we als krachtige vrouwen ons volledige potentieel omarmen en tot bloei laten komen.