Vrouwenkracht

Breng al je blokkades aan de oppervlakte en je geeft ruimte aan je verlangen. Het verlangen dat altijd al in je zat om geleefd te worden.

-Manon Abrahams

Wat is vrouwenkracht?

Vrouwenkracht staat voor je innerlijke wijsheid, intuïtie en kwetsbaarheid. Als krachtige vrouw zie jij jezelf, koester en respecteer jij jezelf. Je bent in staat om je eigen ruimte in te nemen en je grenzen te voelen en aan te geven. Als krachtige vrouw sta je in contact met jouw hoofd, hart, buik en bekkengebied. Je bent in liefdevolle verbinding met jezelf en van daaruit met de ander.

vrouwenkrachtHelaas is er vanuit vrouwen (en mannen) veel angst voor deze vrouwelijke kracht. Mede door onderdrukking en misbruik in het verleden is er veel pijn, angst en trauma opgeslagen in het bekkengebied en met name in de baarmoeder. In dit gebied kunnen gevoelens opgeslagen zijn van minderwaardigheid, onzekerheid angst, onmacht en bovenal schuldgevoel. Het gevoel jezelf klein moeten houden, onzichtbaar zijn. Deze gevoelens kunnen zijn ontstaan op basis van je eigen ervaringen in het leven maar ook doorgegeven zijn in de vrouwelijke familielijn.

Je levensenergie kan gaan stromen wanneer jij als vrouw niet meer je mannetje hoeft te staan. Wanneer jij niet meer hoeft te regeren vanuit het hoofd. Wanneer hart, hoofd en buikgebied kunnen stromen en samenwerken. Dit kun je tot stand brengen door overtuigingen en patronen te zien, te erkennen en los te laten, kortom te transformeren. Zo ontstaat er ruimte om jouw vrouwelijke kracht te laten groeien. Dan is jouw bekkengebied weer de plek van geboorte, creatieve stroming en manifestatie!