Bekkenhealing

Recensies:
5/5

Bekkenhealing/bekkenmassage
Een volledig afgestemde sessie waarbij lichaamswerk en energetische heling gecombineerd worden.

Een healing die fysiek heilzaam is voor je onderrug en bekken en tegelijkertijd jou in je lijf en gronding brengt. Je leert je (weer) veilig te voelen in je lijf en jou te openen voor jouw Vrouw-zijn.

Sinds 1-1-24 bied ik de losse sessies alleen nog maar aan in 120 minuten. Aangezien dit diep proceswerk betreft is 90 minuten niet voldoende om tot een juiste afronding te komen.

Heb jij nog niet eerder een bekkenhealing van mij ontvangen en wil je graag ervaren wat dit voor jou kan betekenen? Boek dan een kennismakingssessie van 75 minuten voor 85 euro!
Voel je welkom!
Let op: tijdens een kennismakingssessie is er geen ruimte voor proceswerk, het is echt een kennismaking!

Te vinden in het menu onder ‘kennismaking bekkenmassage’. Kun je geen geschikte datum en tijd vinden, neem dan contact met me op via mail of telefoon

Bekkenhealing inclusief bekkenmassage

Deze sessie brengt diepgaande healing in je bekkengebied. Ik stem mij volledig af op jou en weet bijna altijd als vanzelf die plekken zacht aan te raken waar het nodig is. Mijn subtiele afstemming maakt dat jij stapje voor stapje dieper het proces in gaat. Ik neem je mee en zorg voor een veilige bedding. Het lichaam spreekt en ik luister en betrek jou, waar nodig, bij iedere vervolgstap.

Tijdens deze bekkenhealing maak ik gebruik van lichaamswerk: zachte aanrakingen, yogastrekkingen gecombineerd met strijkmassage en massage op drukpunten. Energetische heling: voelen en geleiden van blokkades in je lijf waardoor er weer stroming kan ontstaan.

Vrouwelijke energie: ik werk met en vanuit zachtheid, vertraging en verstilling en bied een veilige bedding. Ik begeleid jou bij het aanwezig zijn en blijven in je lijf zodat de echte heling kan plaatsvinden. Ter ondersteuning werk ik, waar nodig, met adem, stembevrijding, edelstenen, de drum en klankschalen.

Deze sessie vraagt om overgave en zal jou openen. Het brengt je dicht bij jezelf, jouw gronding en jouw vrouwelijke stroom. Lees in de recensie de ervaring van vrouwen die jou zijn voorgegaan.

De energie van het bekken

In het bekken ligt de basis van onze vrouwelijke energie. Vanuit je bekken stroomt levensenergie door je hele lijf. Ditzelfde bekken is ook de plek waar wij vrouwen onverwerkte emoties, overtuigingen, angsten en patronen opslaan. Wat er opgeslagen ligt in je bekken is van grote invloed op de stroming van je levensenergie.

Hoe stroomt de levensenergie door jou??

Soms voel je dat deze nauwelijks nog stroomt. Dit merk je de verbinding met jezelf en de ander. Je leeft je leven maar echt genieten doe je niet. Het is dan moeilijk om volledig aanwezig te zijn in het leven, in het hier en nu.

Het ervaren van een bekkenhealing is een prachtige manier om blokkades op te lossen en de stroming van levensenergie op gang te laten komen. 

Veel vrouwen dragen blokkades met zich mee rondom de seksuele energie. Vanwege opvoeding (bepaalde conditioneringen), vervelend ervaringen waarbij over grenzen is gegaan, verkrachting of (langdurig) misbruik. Ook kunnen overgedragen pijnstukken of trauma’s in jouw systeem aanwezig zijn waardoor jij blokkades ervaart met betrekking tot het vrij leven van jouw seksualiteit. Het beleven van jouw Vrouw-zijn.
Weet dat deze zachte, helende sessies zeer geschikt zijn om samen vanuit een veilige bedding en  zachtheid in jouw tempo te werken aan dit thema. Voel je heel welkom om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Je kunt HIER meer lezen over mijn werkwijze. Ik beschrijf hier het verloop van een sessie (weet dat al mijn sessies afgestemd zijn op de persoon en dus nooit hetzelfde).

Wat geeft een bekkenhealing jou?

Wanneer je van mij bekkenmassage sessies ontvangt, zorgt dit, in combinatie met coaching, op emotioneel en energetisch niveau voor:

 • Verbetering van je energiedoorstroming
 • Het vrijkomen van opgeslagen emoties
 • Het loslaten van emoties en trauma’s die in je bekken liggen opgeslagen
 • Herstel van de verbinding tussen je hoofd en je lijf
 • Ontwaken en laten stromen van je vrouwelijke energie
 • Openen van je tweede chakra: stromen levensenergie, creativiteit, seksualiteit, sensualiteit en emoties
 • Ervaren van overgave en ontspanning in je bekkengebied en keel/kaken

Daarnaast kan het fysiek zorgen voor:

 • Versoepeling en versterking van je spieren en gewrichten in je bekkengebied
 • Meer ruimte in spieren en gewrichten
 • Vermindering van lage rug-, bekken- en heupklachten
 • Positief effect op de bloedcirculatie in je bekkengebied
 • Ontspanning in je bekkengebied en kaken
 • Verminderen van hoofdpijn

Het is een cadeautje om via deze sessies jezelf te openen, blokkades los te laten, je te verbinden met jezelf en de ander en daadwerkelijk te ervaren hoe er een stroming op gang komt.

Een traject van 5 sessies is altijd in combinatie met lichaamsgerichte coaching en energetische heling wat zorgt voor een diep transformerend proces.

Lees hier het proces van een sessie van een vrouw die altijd ‘haar mannetje’ staat, zich met regelmaat alleen voelt en het moeilijk vind om uit te reiken, te leunen en emoties te tonen. Dit maakt dat veel spanning zich vastzet in haar lijf met klachten als vermoeidheid, zere kaken, zere onderrug.

Praktische informatie

Wat: bekkenhealing
Duur: 75/120 minuten
Waar: Kwinkelerweg 155 in Enschede
Investering
Kennismakingssessie van 75 minuten: 85 euro
Losse sessie 120 minuten: 160 euro
Traject van 5x 120 minuten: 750 euro

Een traject is altijd in combinatie met lichaamsgerichte coaching, energetische afstemming en heling. Een traject is inclusief intake, thee, materialen, eventuele opnames van de oefening/meditatie tijdens de sessie.

Recensies

Stap voor stap

13 maart 2024

Beste Manon,

Ik heb nu 4 sessies bij jou gehad. Voor mij is het allemaal erg spannend. Het bekken is voor mij spannend en niet fijn om te zijn. Voor mij werkt het erg prettig dat jij met zoveel rust en begrip, stapje voor stapje mij begeleid in het leren kennen van dit gebied, Het leren aanwezig zijn zoals jij dat zegt en het leren voelen en herkennen van mijn grens.

Het bekken is voor mij een plek van veel ellende en pijn. Ik vind het erg bijzonder hoe je me helpt hier te zijn, te voelen en ik er al iets anders naar kan kijken. Jouw online programma helpt mij ook heel erg. Bijna dagelijks doe ik de oefeningen.

Ook al vind ik het spannend en voel ik soms heel veel weerstand, toch kijk ik er naar uit om naar jou toe te gaan. Ik weet dat het nog een weg is die ik heb te gaan, de stapjes die ik nu al met, jouw begeleiding heb gezet, voelen heel groot. Dank je wel en ik raad het echt aan, aan vrouwen die ook te maken hebben gehad met seksueel misbruik.

anoniem

Dit is zielswerk!

7 februari 2024

Lieve Manon, ik heb nauwelijks woorden voor deze bijzondere ervaring. Het is zo voelbaar dat jij werkt vanuit jouw ziel. Je hebt me meegenomen naar een andere dimensie. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit zo compleet en groots heb gevoeld. Als een goddess. Ik heb zoiets moois in mijzelf ontmoet en dat ga ik verder ontdekken.

Deze sessie kan ik niet anders omschrijven dan intens, zacht, vloeibaar, helend, je nam me mee naar een nieuw deel in mij. Ik ben nog steeds verwonderd. Sinds de sessie ben ik veel aan het schrijven en tekenen. Mijn creativiteit is geactiveerd. Ik laat alles zakken zoals je zei en kom zeker weer terug. Dit wil ik verder ontdekken!

Vanuit mijn hart: DANK

Talitha H.

Terug in mijn basis

23 januari 2024

Als je licht overschaduwt wordt en je toch je licht laat schijnen, dan is het licht in jou sterker dan het duister!

Ga in je kracht staan!

Jij mag gezien worden!

Terug in je basis!

Vanmorgen een prachtige magische bekken massage/ healing mogen ontvangen van Manon Abrahams van NOVA Coaching en Training

Zij neemt je mee op een liefdevolle reis waarin jij jezelf op andere wijze leert kennen, simpelweg omdat jij er met alles helemaal mag zijn en hier expressie aan mag geven.

Een massage die heilzaam is voor je onderrug en bekken. Jou weer in je lijf en gronding brengt en jou opent voor de vrouwelijke energie in jou. Verzachting, verstilling,

ontspanning, creatiekracht. Het laat je levensenergie weer stromen.

Verwonder jezelf!

Ik ben vooral Dankbaar 🙏🏻💖🪷✨

#wombhealing

#wombwisdom

#vrouwzijn

Antoinette Platje

Het woord massage is niet toereikend

26 september 2022

Wat een prachtige, intense sessie was dit. Zo mooi, diep, zacht en krachtig. Je raakte precies die plekken aan waar ik last van hem. Door de aanraking, de warmte de klanken kon ik er zo goed bij blijven.

Ik vind het zo bijzonder dat jij met mijn lijf ‘in gesprek’ kan. Alles wat je zei klopte en raakte me diep. Zo gekend dat het dan mag stromen, dat ik als een klein kind mag huilen. De kaakmassage aan het eind en de warme doek voelde zo koesterend en liefdevol…. Pfff dank jezelf Manon.

Er is zoveel geheeld, zo veel meer ruimte nu. Ik kijk uit naar de volgende keer!

Laura

Ik ben onder de indruk.

3 april 2022

Ik volg een traject bij Manon en ben erg onder de indruk. Iedere sessie gaan we een stapje dieper. Wegens seksueel misbruik in mijn verleden heb ik lang geen contact gevoeld met mijn onderlichaam. Deze sessies hebben mij ontzettend goed geholpen.

Wat indruk op me heeft gemaakt is afgelopen sessie: na het ontvangen van de bekkenmassage hebben we een oefening gedaan om de diepte in mijn bekken te openen. We hebben gewerkt met dat wat Manon primal sounds noemde. Jeetje, ik voelde een trilling in mij loskomen die helemaal door mijn benen en ruggengraat heen stroomde. Een gevoel wat ik nog nooit eerder ervaren heb. Sindsdien sta ik zoveel meer in mijn kracht. Ik voel mijzelf, ik voel mijn grenzen. Ik voel me stevig en gegrond en mijn seksuele gevoelens zijn na jaren weer wakker geworden. Dat is zo nieuw voor mij.

Ik heb volgende week mijn laatste sessie, maar wil nog meer! We gaan het nu combineren met de wombhealingmassage en ik hoop daarna klaar te zijn om een training mee te maken. Ik ben zeer benieuwd en kijk er naar uit!

Anneke

Veelgestelde vragen

Een bekkenmassage is een dynamische massagevorm waarbij jij, gekleed, op een vloermat ligt. Met behulp van yogastrekkingen,nstrijkingen, adem en mindfulness ontstaat er meer verbinding met je bekkengebied.
Door de verschillende dynamische bewegingen open jij je bekkengebied. Dit geeft fysiek meer ruimte en flexibiliteit. Het versterkt je spieren en verminderd lage rugklachten.In je bekkengebied sla je veel emoties op. De bekkenmassage helpt bij het vrijkomen en loslaten van opgeslagen emoties en trauma. Het herstelt de verbinding tussen lichaam en hoofd. Het brengt je in contact met je vrouwelijke energie, levensenergie, seksuele energie en creatieve stroming.

De totale sessie verloopt over het algemeen via onderstaande stappen:

 • Ontvangst met een kopje thee
 • Uitleg over deze dynamische en energetische massage (sessie 1)
 • Intakeformulier en medische gegevens doornemen (sessie 1)
 • Het betreft een vloermassage: jij ligt, geheel gekleed, op een heerlijk zachte ondergrond
 • Middels een visualisatie help ik jou te ontspannen voordat de massage begint
 • Waar nodig en gewenst stem ik tijdens de sessie op jou af om dieperliggende thema’s te behandelen. Dit kan zowel in woord als in energie en zal voor diepe heling zorgen. Deze heling kost tijd en vindt  plaats bij meerdere sessies binnen een traject.
 • Tijdens deze sessie vindt er energetische heling plaats.
 • Waar nodig werk ik aanvullend met ademwerk, stembevrijding, edelstenen, de drum of klankschalen ter verdieping van jouw proces.
 • Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen onder een warm dekentje
 • Nabespreking met kruidenthee ter integratie van de sessie in jouw totale systeem.
Voor vrouwen met een verleden met grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik is het een bekkenmassage een veilige en helende wijze om stapje voor stapje meer in verbinding te komen met je bekkengebied.De sessies zijn volledig in afstemming en overeenstemming met jou. Samen werken we toe naar het voorzichtig en liefdevol in contact komen met je lijf. Stapje voor stapje leer jij je weer openen voor jezelf en in verbinding te komen met jouw bekkengebied. Je leert (weer) een gezonde relatie op te bouwen met je lichaam en specifiek met je bekkengebied.Een prachtig, helend proces waarbij het ervaren van jouw grens en leren hier naar te handelen ook een grote rol heeft.

In mijn antwoord kan ik heel kort zijn:
‘Nee, je hoeft het zeker niet te herbeleven, sterker nog, daar ben ik eigenlijk ook geen voorstander van’. 

In mijn beleving kan opnieuw intunen op een traumatische herinneringen intens activerend en soms ook opnieuw traumatiserend zijn.
Mijn aanpak richt zich op aanwezig zijn in het lichaam, geworteld in veiligheid zodat er vanuit aanwezig zijn en zachtheid ontlading van het lijf kan ontstaan.

Ik baseer mijn werk voornamelijk op de somatische en energetische aspecten. Een belangrijk facet van lichaamsgericht werken is dus ook het afstemmen op het lichaam. Het luisteren naar dat wat ze wil vertellen, het verhaal wat gezien, gevoeld, gehoord en erkent wil worden.

Mijn uitgebreide antwoord lees je hier.

Je kunt kiezen voor een losse sessie. Dan raad ik aan om voor 120 minuten te kiezen zodat je de diepte in kunt.

Persoonlijk ben ik voorstander van meerdere sessies. Een traject afnemen geeft je de gelegenheid om echt een proces aan te gaan wat zorgt voor diepgaande en blijvende heling en transformatie. 

Heling vraagt tijd en aandacht. 

Het is belangrijk kleding aan te trekken waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Draag bij voorkeur een broek zonder zakken tijdens de massage. Het werkt voor  jou en voor mij het meest prettig wanneer je een yogabroek of legging draagt (iets zonder zakken).

We werken veelal energetisch je wat betekent dat je het wisselend koud en warm kunt krijgen. Trek als bovenkleding iets aan wat je makkelijk aan en uit kunt doen.

Ik meld me aan!

Druk op de knop Aanmelden en maak in het vervolgscherm je keuze voor een individuele sessie of een diepgaand op maat afgestemd traject van 5 sessies.