Thuiskomen in jouw lichaam: je bekken, je basis

“Jouw lichaam is de tempel van de Ziel,
en jouw emoties zijn de sleutels…
het is zo belangrijk jou helemaal thuis te voelen in jouw ‘huis’…”

OSHO

Deze tekst kwam voorbij op mijn computerscherm en resoneert in heel mijn lichaam. Dit is waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest. Dit is waar ik de afgelopen jaren heel hard aan en mee heb gewerkt. Het weer in contact komen met mijn lichaam om zo langzaam van proces naar proces te landen in mijn lichaam zodat mijn ziel steeds meer zichtbaar wordt.

Tijdens deze reis naar en in mijzelf heb ik inderdaad mogen ontdekken dat emoties sleutels zijn. Ik heb ontdekt dat het voor mij goed is hier mee te werken. Wat voel ik?  Waar in mijn lichaam voel ik dat? Wat wil het mij vertellen? En dan laat ik het weer los. Laagje voor laagje steeds een beetje meer thuiskomen. Dit heeft de basis gevormd voor mijn transformatiecoaching.

De relatie met mijn lichaam
Als puber had ik veel moeite met het accepteren van mijn lichaam en heb ik zelfs enige tijd geworsteld met eetproblemen. Met momenten is dit in mijn leven een thema geweest. Dit thema had alles te maken met niet (voldoende) gegrond zijn, het (onbewust) niet aanwezig willen zijn in het hier en nu en gebrek aan zelfacceptatie.

Onder andere deze oude overtuigingen lagen tot voor kort opgeslagen in mijn bekkengebied en blokkeerden een krachtige stroom: mijn authentieke stroom en mijn vrouwelijke zijn.

De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om allerlei sleutels vast te pakken, emoties te doorleven om zo thuis te komen in mijn ‘huis’: mijn lichaam en mijn ziel. Veel sensitieve personen vinden het lastig om volledig in hun lichaam aanwezig te zijn, om volledig op de wereld hun plek in te nemen, om ‘thuis‘ te komen.

Ervaringen
Ik voel mij dankbaar voor de reis die ik heb mogen maken en nog steeds aan het afleggen ben. Op een stukje van mijn reis in het leven nu mag ik allerlei vrouwen meenemen en mijn ervaringen delen. Dit uit zich in de vorm van een vrouwencirkel, healings(mid)dagen of individuele coachingsessies. Het raakt mij echt hoe krachtig de oefeningen werken, soms ondersteund met de drum, muziek, zang en dans. Het raakt mij hoezeer het hen raakt, in beweging zet en aanstuurt op de weg die zij af mogen leggen.

Levenskracht en levensenergie
Terug naar het lichaam en in dit geval het bekken. In het bekken huist naast je fysieke basis ook je mentale basis: je levenskracht en je levensenergie. Het hele bekkengebied kun je zien als de basis in je leven. In dit gebied hebben we te maken met je basisgevoel, hoe stevig en in balans je in het leven staat. Hoe veilig voel jij je in jezelf en in de wereld? Dit staat helemaal in relatie met het goed gegrond zijn.

Wat ik heb gemerkt vanuit mijn eigen ervaring en vanuit de sessies die ik heb mogen geven is dat veel vrouwen zich afgesneden voelen van hun lichaam. Er is weinig contact met en liefde voor hun eigen lijf. Signalen die komen vanuit het lijf worden vaak met het hoofd onder controle gehouden. Eén van de belangrijkste plekken in het lichaam van de vrouw is het bekken. In je bekken zit je baarmoeder: een plek van geboorte en creatie maar ook een plek waar veel overtuigingen, angsten en blokkades liggen opgeslagen. Een gevolg hiervan kan zijn dat jij als vrouw niet volledig in jouw bekkengebied aanwezig durft te zijn. Van daaruit dus ook niet geheel in jouw vrouwelijkheid en vrouwelijke kracht, jouw zelfvertrouwen, spontaniteit en speelsheid kunt gaan staan.

Bekkenmassage
Veel spanning in je bekkengebied kan je levensenergie blokkeren of stagneren. Om een stroming op gang te laten komen, kan lichaamswerk een belangrijke rol spelen. Een mooie manier is het ontvangen van een bekkenmassage.

Een massage helpt blokkades los te maken waardoor levensenergie weer (meer) kan stromen. Tijdens de bekkenmassage wordt door middel van zachte aanraking het lichaam gestimuleerd om haar zelf herstellend vermogen aan te spreken. Diepe ontspanning zorgt ervoor dat energie weer beter kan doorstromen en het lichaam opnieuw een natuurlijk evenwicht kan vinden. Het is een intense en dynamische massage waarbij strekkingen worden gecombineerd met massage, acupressuur en mindfulness. Deze massage is geheel gekleed.

Zelf heb ik een weg afgelegd in het zakken in mijn bekken, in mijn lichaam. Allerlei verborgen sleutels, van pijn en verdriet, van kracht en creatie, heb ik symbolisch in handen gekregen. Voelen, openstaan, ervaren. Van donker naar licht. Kortom het bekken is voor mij een belangrijke krachtplek. Het is een plek die een destructieve werking kan hebben: het kan jou belemmeren om in jouw kracht te gaan staan. Dezelfde plek kan ook een ontzettend krachtige en positieve werking hebben, waardoor jij stralend in het leven kunt staan. Waardoor jij in volledig vertrouwen  jouw eigen unieke stroom durft te volgen.

Wil jij ook van mij een fijne bekkenmassage ontvangen?
Voel je welkom om een afspraak te maken zodat ik jou kan ontvangen met een kop thee in mijn praktijkruimte!

Naast het volgen van een sessie voor je bekkengebied kun je ook deelnemen aan een prachtige dag voor het zuiveren en helen van je baarmoeder

Voel je welkom!

Facebook
LinkedIn

2 gedachten over “Thuiskomen in jouw lichaam: je bekken, je basis”

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook