Bekkenmassage

Bekkenmassage | NOVA Coaching en Training Enschede
Recensies:
5/5

Bekkenmassage
Een dynamische massagevorm (gekleed) waarbij strijkende massagebewegingen gecombineerd worden met yogastrekkingen, mindfulness en energetische heling en coaching.
Het bekken is voor veel vrouwen een kwetsbaar gebied. Deze sessie vraagt om overgave en zal jou openen en heling op gang brengen. Het brengt je dichter bij jezelf en jouw vrouwelijke stroom.

** NIEUW **
Heb jij nog niet eerder een bekkenmassage van mij ontvangen en wil je graag ervaren wat dit voor jou kan betekenen?
Boek dan een kennismakingssessie van 60 minuten voor €69!
Voel je welkom!

Te vinden in het menu onder ‘kennismaking bekkenmassage’. Kun je geen geschikte datum en tijd vinden, neem dan contact met me op via mail of telefoon.

De energie van je bekken

Eén van de belangrijkste plekken in het lichaam van de vrouw is het bekken. Hier ligt de basis van onze vrouwelijke energie. Vanuit je bekken stroomt levensenergie door je hele lijf. Maar ditzelfde bekken is ook de plek waar wij vrouwen onverwerkte emoties vasthouden. Allerlei overtuigingen, angsten en patronen zijn daar opgeslagen. Deze zijn van invloed op de stroming van je levensenergie. Soms voel je dat deze nauwelijks nog stroomt. Dit merk je bijvoorbeeld in je relaties, op je werk en in je seksualiteit. Het voelt alsof je constant tegen een muur aanloopt, gevangen in een onzichtbare koepel. Het is dan moeilijk om volledig aanwezig te zijn in het leven. Om geheel in jouw vrouwelijkheid en vrouwelijke kracht, zelfvertrouwen, spontaniteit, speelsheid, sensualiteit en seksualiteit te gaan staan. Om je mee te laten voeren in de stroom van jouw leven.

Lichaamswerk is een prachtig middel om blokkades op te lossen en een stroming op gang te laten komen. Eén van die manieren is een bekkenmassage. Fantastisch voor het openen en helen je bekkengebied. Deze sessie omvat onder andere een dynamische massagevorm (gekleed) waarbij yogastrekkingen gecombineerd worden met strijkmassage en massage op drukpunten. Mindfulness, energetische heling, vertraging en verstilling spelen ook een grote rol.

Deze sessie voelt als een dans: ik begeleid jou in allerlei strekkingen die vloeiend in elkaar overgaan. Het bekken is voor veel vrouwen een kwetsbaar gebied. Tijdens deze sessie kunnen thema’s geraakt worden. Wanneer je kiest voor een serie bekkensessies kun je hier de diepte mee wat zorgt voor diepgaande heling op celniveau.

Deze sessie vraagt om overgave en zal jou openen. Het brengt je dicht bij jezelf en jouw vrouwelijke stroom.

Wat geeft een bekkenmassage jou?

Wanneer je van mij bekkenmassagesessies ontvangt, zorgt dit, in combinatie met coaching, op energetisch niveau bij jou voor:

 • verbetering van je energiedoorstroming
 • het vrijkomen van opgeslagen emoties
 • het loslaten van emoties en trauma’s die in je bekken liggen opgeslagen
 • herstel van de verbinding tussen je hoofd en je lijf
 • ontwaken en laten stromen van je vrouwelijke energie
 • openen van je tweede chakra: stromen levensenergie, creativiteit, seksualiteit, sensualiteit en emoties
 • ervaren van overgave en ontspanning in je bekkengebied

Daarnaast kan het fysiek zorgen voor:

 • versoepeling en versterking van je spieren en gewrichten in je bekkengebied
 • meer ruimte in spieren en gewrichten
 • vermindering van lage rug-, bekken- en heupklachten

Het is een cadeautje voor jezelf om via deze sessies jezelf te openen, blokkades los te laten, je te verbinden met jezelf en de ander en daadwerkelijk te ervaren hoe er een stroming op gang komt.

Een traject van 5 sessies is altijd in combinatie met lichaamsgerichte coaching wat zorgt voor een diep transformerend proces. 

Voor vrouwen met een verleden met seksueel misbruik is het een veilige en helende wijze om stapje voor stapje meer in verbinding te komen met je bekkengebied. De sessies zijn  volledig in afstemming en overeenstemming met jou. Samen werken we toe naar  het voorzichtig en liefdevol in contact komen met je lijf. Stapje voor stapje leer jij je weer openen voor jezelf en in verbinding te komen met jouw bekkengebied. Een prachtig, helend proces.

Hoe ziet een bekkenmassage eruit?

 • Ontvangst met een kopje thee
 • Uitleg over deze dynamische en energetische massage (sessie 1)
 • Intakeformulier en medische gegevens doornemen (sessie 1)
 • Het betreft een vloermassage: jij ligt, geheel gekleed, op een heerlijk zachte ondergrond
 • Middels een visualisatie help ik jou te ontspannen voordat de massage begint
 • Waar nodig en gewenst stem ik tijdens de sessie op jou af om dieperliggende thema’s te behandelen. Dit kan zowel in woord als in energie en zal diepe heling bewerkstelligen.
  Deze heling kost tijd en vindt  plaats bij meerdere sessies binnen een traject.
 • Tijdens deze sessie vindt er energetische heling plaats.
 • Waar nodig werk ik aanvullend met ademwerk, stembevrijding, edelstenen, de drum of klankschalen ter verdieping van jouw proces.
 • Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen onder een warm dekentje
 • De nabespreking zorgt voor integratie van de sessie in jouw totale systeem.

Recensies

Het woord massage is niet toereikend

Rated 5 out of 5
26 september 2022

Wat een prachtige, intense sessie was dit. Zo mooi, diep, zacht en krachtig. Je raakte precies die plekken aan waar ik last van hem. Door de aanraking, de warmte de klanken kon ik er zo goed bij blijven.

Ik vind het zo bijzonder dat jij met mijn lijf ‘in gesprek’ kan. Alles wat je zei klopte en raakte me diep. Zo gekend dat het dan mag stromen, dat ik als een klein kind mag huilen. De kaakmassage aan het eind en de warme doek voelde zo koesterend en liefdevol…. Pfff dank jezelf Manon.

Er is zoveel geheeld, zo veel meer ruimte nu. Ik kijk uit naar de volgende keer!

Laura

Ik ben onder de indruk.

Rated 5 out of 5
3 april 2022

Ik volg een traject bij Manon en ben erg onder de indruk. Iedere sessie gaan we een stapje dieper. Wegens seksueel misbruik in mijn verleden heb ik lang geen contact gevoeld met mijn onderlichaam. Deze sessies hebben mij ontzettend goed geholpen.

Wat indruk op me heeft gemaakt is afgelopen sessie: na het ontvangen van de bekkenmassage hebben we een oefening gedaan om de diepte in mijn bekken te openen. We hebben gewerkt met dat wat Manon primal sounds noemde. Jeetje, ik voelde een trilling in mij loskomen die helemaal door mijn benen en ruggengraat heen stroomde. Een gevoel wat ik nog nooit eerder ervaren heb. Sindsdien sta ik zoveel meer in mijn kracht. Ik voel mijzelf, ik voel mijn grenzen. Ik voel me stevig en gegrond en mijn seksuele gevoelens zijn na jaren weer wakker geworden. Dat is zo nieuw voor mij.

Ik heb volgende week mijn laatste sessie, maar wil nog meer! We gaan het nu combineren met de wombhealingmassage en ik hoop daarna klaar te zijn om een training mee te maken. Ik ben zeer benieuwd en kijk er naar uit!

Anneke

Wauw.... ik voel mijn lijf!

Rated 5 out of 5
18 april 2021

Jeetje, ik ben er nog een beetje stil van. Het is zo bijzonder om mijzelf in deze volledigheid te ervaren. Jarenlang heb ik eigenlijk niet aanwezig willen en durven zijn in mijn lijf. Dank Manon voor jouw liefdevolle zijn waarbinnen ik volledig mijzelf mocht laten zien. Ik heb mij zo veilig gevoeld en van daaruit zoveel durven voelen en toelaten.

Stroming in mijn lichaam. Ik voel mijn voeten, benen en bekken. Zoveel trauma in mijn bekkengebied, eindelijk voel ik weer leven en tegelijkertijd rust!

Ik kan niet wachten tot de volgende sessie…. ik ben onder de indruk!

M.W

Op zachte en veilige wijze meer contact met mijn lichaam ervaren

Rated 5 out of 5
15 november 2020

Mijn verlangen was om weer in contact komen met mijn lijf, mijn basis. Deze bekkenmassage heb ik als zeer prettig ervaren; de begeleiding, de zachtheid, de veiligheid en de warme persoonlijkheid van Manon heb ik als zeer positief ervaren . Ze weet precies aan te raken wat erop dat moment nodig is.

Na deze sessie ben ik een traject van 5 sessies ingegaan, we hebben behandeld wat erop dat moment aandiende. Ik heb zoveel cadeautjes en inzichten mogen ontvangen.

Anita

Een speciale ervaring

Rated 5 out of 5
3 september 2020

Lieve Manon,

Wat ben je een fijn mens. Nogmaals dank voor afgelopen maandag.

Nu ik dit schrijf voel ik weer beweging in mijn buik 🙂

Dat ik kon ontvangen had zeker te maken met dat ik mij volkomen veilig voelde bij jou.

Heel bijzonder bij zo’n eerste ontmoeting.

Ik voel nog steeds de energie stromen vanaf mijn heupen tot aan mijn voeten. Ik heb zelfs een beetje spierpijn. Stijve hark, hi hi.

Het was een hele speciale ervaring en ga het zeker nog weer doen. Dat gaat mij wat brengen!

Monique

Ik meld me aan!

Druk op de knop Aanmelden en maak in het vervolgscherm je keuze voor een individuele sessie of een diepgaand op maat afgestemd traject van 5 sessies.