Bekkenmassage

Recensies:
5/5

Bekkenmassage
Een dynamische sessie (gekleed) waarbij strijkende massagebewegingen gecombineerd worden met yogastrekkingen, adem, mindfulness en energetische heling.
Een massage die heilzaam is voor je onderrug en bekken. Jou weer in je lijf en gronding brengt en jou opent voor de vrouwelijke energie in jou. Verzachting, verstilling, ontspanning, creatiekracht. Het laat je levensenergie weer wakker weer stromen.

** NIEUW **
Heb jij nog niet eerder een bekkenmassage van mij ontvangen en wil je graag ervaren wat dit voor jou kan betekenen?
Boek dan een kennismakingssessie van 75 minuten voor 85 euro!
Voel je welkom!
Let op: tijdens een kennismakingssessie is er geen ruimte voor proceswerk, het is echt een kennismaking!

Te vinden in het menu onder ‘kennismaking bekkenmassage’. Kun je geen geschikte datum en tijd vinden, neem dan contact met me op via mail of telefoon.

De energie van je bekken

In het bekken ligt de basis van onze vrouwelijke energie. Vanuit je bekken stroomt levensenergie door je hele lijf. Ditzelfde bekken is ook de plek waar wij vrouwen onverwerkte emoties, overtuigingen, angsten en patronen opslaan. Wat er ligt opgeslagen in je bekken is van grote invloed op de stroming van je levensenergie.

Hoe stroomt de levensenegie door jou??

Soms voel je dat deze nauwelijks nog stroomt. Dit merk je bijvoorbeeld in je relatie, in vriendschappen, op je werk en in je seksualiteit. Het is alsof je op de automatische piloot staat, e leeft je leven maar echt genieten doe je niet. Het is dan moeilijk om volledig aanwezig te zijn in het leven. 

Het ervaren van een bekkenmassage is een prachtige manier om blokkades op te lossen en de stroming van levensenergie op gang te laten komen. 

De bekkenmassage

Een bekkenmassage sessie is een dynamische massagevorm (gekleed) waarbij yogastrekkingen gecombineerd worden met strijkmassage en massage op drukpunten. Mindfulness, energetische heling, vertraging en verstilling spelen ook een grote rol. Ik stem mij volledig af op jou en weet bijna altijd als vanzelf die plekken zacht aan te raken waar het nodig is. Ter ondersteuning werk ik, waar nodig, met adem, edelstenen, de drum en klankschalen.

Deze sessie vraagt om overgave en zal jou openen. Het brengt je dicht bij jezelf en jouw vrouwelijke stroom. Mijn subtiele afstemming maakt dat jij stapje voor stapje dieper het proces in gaat. Ik neem je mee en zorg voor een veilige bedding. Het lichaam spreekt en ik luister en betrek jou bij iedere vervolgstap. Lees in de recensie de ervaring van vrouwen die jou zijn voorgegaan.

Wat geeft een bekkenmassage jou?

Wanneer je van mij bekkenmassage sessies ontvangt, zorgt dit, in combinatie met coaching, op emotioneel en energetisch niveau voor:

 • Verbetering van je energiedoorstroming
 • Het vrijkomen van opgeslagen emoties
 • Het loslaten van emoties en trauma’s die in je bekken liggen opgeslagen
 • Herstel van de verbinding tussen je hoofd en je lijf
 • Ontwaken en laten stromen van je vrouwelijke energie
 • Openen van je tweede chakra: stromen levensenergie, creativiteit, seksualiteit, sensualiteit en emoties
 • Ervaren van overgave en ontspanning in je bekkengebied

Daarnaast kan het fysiek zorgen voor:

 • Versoepeling en versterking van je spieren en gewrichten in je bekkengebied
 • Meer ruimte in spieren en gewrichten
 • Vermindering van lage rug-, bekken- en heupklachten
 • Positief effect op de bloedcirculatie in je bekkengebied
 • Ontspanning in je bekkengebied en kaken

Het is een cadeautje om via deze sessies jezelf te openen, blokkades los te laten, je te verbinden met jezelf en de ander en daadwerkelijk te ervaren hoe er een stroming op gang komt.

Een traject van 5 sessies is altijd in combinatie met lichaamsgerichte coaching en energetische heling wat zorgt voor een diep transformerend proces.

Praktische informatie

Wat: bekkenmassage
Duur: 75, 90 of 120 minuten
Waar: Kafmolenhoek 5 in Enschede
Investering
Kennismakingssessie van 75 minuten: 85 euro
Losse sessie 90 minuten:135 euro
Losse sessie 120 minuten: 160 euro
Traject van 5x 90 minuten: 625 euro
Traject van 5x 120 minuten: 750 eur

Een traject is altijd in combinatie met lichaamsgerichte coaching, energetische afstemming en heling. Een traject is inclusief thee, materialen, eventuele opnames en toegang tot één passende module op NOVA Academy.

Recensies

Het woord massage is niet toereikend

Rated 5 out of 5
26 september 2022

Wat een prachtige, intense sessie was dit. Zo mooi, diep, zacht en krachtig. Je raakte precies die plekken aan waar ik last van hem. Door de aanraking, de warmte de klanken kon ik er zo goed bij blijven.

Ik vind het zo bijzonder dat jij met mijn lijf ‘in gesprek’ kan. Alles wat je zei klopte en raakte me diep. Zo gekend dat het dan mag stromen, dat ik als een klein kind mag huilen. De kaakmassage aan het eind en de warme doek voelde zo koesterend en liefdevol…. Pfff dank jezelf Manon.

Er is zoveel geheeld, zo veel meer ruimte nu. Ik kijk uit naar de volgende keer!

Laura

Ik ben onder de indruk.

Rated 5 out of 5
3 april 2022

Ik volg een traject bij Manon en ben erg onder de indruk. Iedere sessie gaan we een stapje dieper. Wegens seksueel misbruik in mijn verleden heb ik lang geen contact gevoeld met mijn onderlichaam. Deze sessies hebben mij ontzettend goed geholpen.

Wat indruk op me heeft gemaakt is afgelopen sessie: na het ontvangen van de bekkenmassage hebben we een oefening gedaan om de diepte in mijn bekken te openen. We hebben gewerkt met dat wat Manon primal sounds noemde. Jeetje, ik voelde een trilling in mij loskomen die helemaal door mijn benen en ruggengraat heen stroomde. Een gevoel wat ik nog nooit eerder ervaren heb. Sindsdien sta ik zoveel meer in mijn kracht. Ik voel mijzelf, ik voel mijn grenzen. Ik voel me stevig en gegrond en mijn seksuele gevoelens zijn na jaren weer wakker geworden. Dat is zo nieuw voor mij.

Ik heb volgende week mijn laatste sessie, maar wil nog meer! We gaan het nu combineren met de wombhealingmassage en ik hoop daarna klaar te zijn om een training mee te maken. Ik ben zeer benieuwd en kijk er naar uit!

Anneke

Wauw.... ik voel mijn lijf!

Rated 5 out of 5
18 april 2021

Jeetje, ik ben er nog een beetje stil van. Het is zo bijzonder om mijzelf in deze volledigheid te ervaren. Jarenlang heb ik eigenlijk niet aanwezig willen en durven zijn in mijn lijf. Dank Manon voor jouw liefdevolle zijn waarbinnen ik volledig mijzelf mocht laten zien. Ik heb mij zo veilig gevoeld en van daaruit zoveel durven voelen en toelaten.

Stroming in mijn lichaam. Ik voel mijn voeten, benen en bekken. Zoveel trauma in mijn bekkengebied, eindelijk voel ik weer leven en tegelijkertijd rust!

Ik kan niet wachten tot de volgende sessie…. ik ben onder de indruk!

M.W

Op zachte en veilige wijze meer contact met mijn lichaam ervaren

Rated 5 out of 5
15 november 2020

Mijn verlangen was om weer in contact komen met mijn lijf, mijn basis. Deze bekkenmassage heb ik als zeer prettig ervaren; de begeleiding, de zachtheid, de veiligheid en de warme persoonlijkheid van Manon heb ik als zeer positief ervaren . Ze weet precies aan te raken wat erop dat moment nodig is.

Na deze sessie ben ik een traject van 5 sessies ingegaan, we hebben behandeld wat erop dat moment aandiende. Ik heb zoveel cadeautjes en inzichten mogen ontvangen.

Anita

Een speciale ervaring

Rated 5 out of 5
3 september 2020

Lieve Manon,

Wat ben je een fijn mens. Nogmaals dank voor afgelopen maandag.

Nu ik dit schrijf voel ik weer beweging in mijn buik 🙂

Dat ik kon ontvangen had zeker te maken met dat ik mij volkomen veilig voelde bij jou.

Heel bijzonder bij zo’n eerste ontmoeting.

Ik voel nog steeds de energie stromen vanaf mijn heupen tot aan mijn voeten. Ik heb zelfs een beetje spierpijn. Stijve hark, hi hi.

Het was een hele speciale ervaring en ga het zeker nog weer doen. Dat gaat mij wat brengen!

Monique

Veelgestelde vragen

Een bekkenmassage is een dynamische massagevorm waarbij jij, gekleed, op een vloermat ligt. Met behulp van yogastrekkingen,nstrijkingen, adem en mindfulness ontstaat er meer verbinding met je bekkengebied.
Door de verschillende dynamische bewegingen open jij je bekkengebied. Dit geeft fysiek meer ruimte en flexibiliteit. Het versterkt je spieren en verminderd lage rugklachten.In je bekkengebied sla je veel emoties op. De bekkenmassage helpt bij het vrijkomen en loslaten van opgeslagen emoties en trauma. Het herstelt de verbinding tussen lichaam en hoofd. Het brengt je in contact met je vrouwelijke energie, levensenergie, seksuele energie en creatieve stroming.

De totale sessie verloopt over het algemeen via onderstaande stappen:

 • Ontvangst met een kopje thee
 • Uitleg over deze dynamische en energetische massage (sessie 1)
 • Intakeformulier en medische gegevens doornemen (sessie 1)
 • Het betreft een vloermassage: jij ligt, geheel gekleed, op een heerlijk zachte ondergrond
 • Middels een visualisatie help ik jou te ontspannen voordat de massage begint
 • Waar nodig en gewenst stem ik tijdens de sessie op jou af om dieperliggende thema’s te behandelen. Dit kan zowel in woord als in energie en zal voor diepe heling zorgen. Deze heling kost tijd en vindt  plaats bij meerdere sessies binnen een traject.
 • Tijdens deze sessie vindt er energetische heling plaats.
 • Waar nodig werk ik aanvullend met ademwerk, stembevrijding, edelstenen, de drum of klankschalen ter verdieping van jouw proces.
 • Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen onder een warm dekentje
 • Nabespreking met kruidenthee ter integratie van de sessie in jouw totale systeem.
Voor vrouwen met een verleden met grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik is het een bekkenmassage een veilige en helende wijze om stapje voor stapje meer in verbinding te komen met je bekkengebied.De sessies zijn volledig in afstemming en overeenstemming met jou. Samen werken we toe naar het voorzichtig en liefdevol in contact komen met je lijf. Stapje voor stapje leer jij je weer openen voor jezelf en in verbinding te komen met jouw bekkengebied. Je leert (weer) een gezonde relatie op te bouwen met je lichaam en specifiek met je bekkengebied.Een prachtig, helend proces waarbij het ervaren van jouw grens en leren hier naar te handelen ook een grote rol heeft.

Je kunt kiezen voor een losse sessie. Dan raad ik aan om voor 120 minuten te kiezen zodat je de diepte in kunt.

Persoonlijk ben ik voorstander van meerdere sessies. Een traject afnemen geeft je de gelegenheid om echt een proces aan te gaan wat zorgt voor diepgaande en blijvende heling en transformatie. 

Heling vraagt tijd en aandacht. 

Het is belangrijk kleding aan te trekken waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Draag bij voorkeur een broek zonder zakken tijdens de massage. Het werkt voor  jou en voor mij het meest prettig wanneer je een yogabroek of legging draagt (iets zonder zakken).

We werken veelal energetisch je wat betekent dat je het wisselend koud en warm kunt krijgen. Trek als bovenkleding iets aan wat je makkelijk aan en uit kunt doen.

Ik meld me aan!

Druk op de knop Aanmelden en maak in het vervolgscherm je keuze voor een individuele sessie of een diepgaand op maat afgestemd traject van 5 sessies.