Bekkenmassage

Bekkenmassage | NOVA Coaching en Training Enschede
Recensies:
5/5

Bekkenmassage
Een dynamische massagevorm (gekleed) waarbij strijkende massagebewegingen gecombineerd worden met yogastrekkingen, mindfulness en energetische heling.
Het bekken is voor veel vrouwen een kwetsbaar gebied. Deze massage vraagt om overgave en zal jou openen en heling op gang brengen. Het brengt je dichter bij jezelf en jouw vrouwelijke stroom

** NIEUW **
Heb jij nog niet eerder een bekkenmassage van mij ontvangen en wil je graag ervaren wat dit voor jou kan betekenen?
Boek dan een kennismakingssessie voor €69!
Voel je welkom!

Te vinden in het menu onder ‘kennismaking bekkenmassage’. Kun je geen geschikte datum en tijd vinden, neem dan contact met me op via mail of telefoon.

De energie van je bekken

Eén van de belangrijkste plekken in het lichaam van de vrouw is het bekken. Hier ligt de basis van onze vrouwelijke energie. Vanuit je bekken stroomt levensenergie door je hele lijf. Maar ditzelfde bekken is ook de plek waar wij vrouwen onverwerkte emoties vasthouden. Allerlei overtuigingen, angsten en patronen zijn daar opgeslagen. Deze zijn van invloed op de stroming van je levensenergie. Soms voel je dat deze nauwelijks nog stroomt. Dit merk je bijvoorbeeld in je relaties, op je werk, in je seksualiteit enz. Het voelt alsof je constant tegen een muur aanloopt, gevangen in een onzichtbare koepel. Het is dan moeilijk om volledig aanwezig te zijn in het leven. Om geheel in jouw vrouwelijkheid en vrouwelijke kracht, zelfvertrouwen, spontaniteit, speelsheid, sensualiteit en seksualiteit te gaan staan. Om je mee te laten voeren in de stroom van jouw leven.

Lichaamswerk is een prachtig middel om blokkades op te lossen en een stroming op gang te laten komen. Eén van die manieren is een bekkenmassage. Fantastisch voor het openen en helen je bekkengebied. Deze sessie omvat onder andere een dynamische massagevorm (gekleed) waarbij yogastrekkingen gecombineerd worden met strijkmassage en massage op drukpunten. Mindfulness, energetische heling, vertraging en verstilling spelen ook een grote rol.

Deze sessie voelt als een dans: ik begeleid jou in allerlei strekkingen die vloeiend in elkaar overgaan. Het bekken is voor veel vrouwen een kwetsbaar gebied. Tijdens deze sessie kunnen thema’s geraakt worden. Wanneer je kiest voor een serie bekkensessie kun je hier de diepte mee wat zorgt voor diepgaande heling.

Deze massage vraagt om overgave en zal jou openen. Het brengt je dicht bij jezelf en jouw vrouwelijke stroom.

Wat geeft een bekkenmassage jou?

Wanneer je van mij een bekkenmassage ontvangt, zorgt dit op energetisch niveau bij jou voor:

 • verbetering van je energiedoorstroming
 • het vrijkomen van opgeslagen emoties
 • het loslaten van emoties en trauma’s die in je bekken liggen opgeslagen
 • herstel van de verbinding tussen je hoofd en je lijf
 • ontwaken en laten stromen van je vrouwelijke energie
 • openen van je tweede chakra: stromen levensenergie, creativiteit, seksualiteit, sensualiteit en emoties
 • ervaren van overgave en ontspanning in je bekkengebied

Daarnaast kan het fysiek zorgen voor:

 • versoepeling en versterking van je spieren en gewrichten in je bekkengebied
 • meer ruimte in spieren en gewrichten
 • vermindering van lage rug-, bekken- en heupklachten

Het is een cadeautje voor jezelf om via deze massage jezelf te openen, los te laten, je te verbinden met jezelf en de ander en daadwerkelijk te ervaren hoe er een stroming op gang komt.

Voor vrouwen met een verleden met seksueel misbruik is het een veilige en helende wijze om stapje voor stapje meer in verbinding te komen met je bekkengebied. De sessie wordt aangepast en volledig in overeenstemming met jou gaan we toewerken naar het voorzichtig en liefdevol openen voor jezelf. 

Hoe ziet een bekkenmassage eruit?

 • Ontvangst met een kopje thee
 • Uitleg over deze dynamische en energetische massage
 • Intakeformulier en medische gegevens doornemen
 • Het betreft een vloermassage: jij ligt, geheel gekleed, op een heerlijk zachte ondergrond
 • Middels een visualisatie help ik jou te ontspannen voordat de massage begint
 • Waar nodig en gewenst stem ik tijdens de sessie op jou af om dieperliggende thema’s te behandelen. Dit kan zowel in woord als in energie en zal diepe heling bewerkstelligen.
  Deze afstemming kost tijd en vindt veelal plaats bij meerdere sessies binnen een traject.
 • Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen onder een warm dekentje
 • De nabespreking zorgt voor integratie van de sessie in jouw totale systeem

Recensies

Wauw.... ik voel mijn lijf!

Rated 5 out of 5
18 april 2021

Jeetje, ik ben er nog een beetje stil van. Het is zo bijzonder om mijzelf in deze volledigheid te ervaren. Jarenlang heb ik eigenlijk niet aanwezig willen en durven zijn in mijn lijf. Dank Manon voor jouw liefdevolle zijn waarbinnen ik volledig mijzelf mocht laten zien. Ik heb mij zo veilig gevoeld en van daaruit zoveel durven voelen en toelaten.
Stroming in mijn lichaam. Ik voel mijn voeten, benen en bekken. Zoveel trauma in mijn bekkengebied, eindelijk voel ik weer leven en tegelijkertijd rust!
Ik kan niet wachten tot de volgende sessie…. ik ben onder de indruk!

M.W

Op zachte en veilige wijze meer contact met mijn lichaam ervaren

Rated 5 out of 5
15 november 2020

Mijn verlangen was om weer in contact komen met mijn lijf, mijn basis. Deze bekkenmassage heb ik als zeer prettig ervaren; de begeleiding, de zachtheid, de veiligheid en de warme persoonlijkheid van Manon heb ik als zeer positief ervaren . Ze weet precies aan te raken wat erop dat moment nodig is.
Na deze sessie ben ik een traject van 5 sessies ingegaan, we hebben behandeld wat erop dat moment aandiende. Ik heb zoveel cadeautjes en inzichten mogen ontvangen.

Anita

Een speciale ervaring

Rated 5 out of 5
3 september 2020

Lieve Manon,
Wat ben je een fijn mens. Nogmaals dank voor afgelopen maandag.
Nu ik dit schrijf voel ik weer beweging in mijn buik 🙂
Dat ik kon ontvangen had zeker te maken met dat ik mij volkomen veilig voelde bij jou.
Heel bijzonder bij zo’n eerste ontmoeting.
Ik voel nog steeds de energie stromen vanaf mijn heupen tot aan mijn voeten. Ik heb zelfs een beetje spierpijn. Stijve hark, hi hi.
Het was een hele speciale ervaring en ga het zeker nog weer doen. Dat gaat mij wat brengen!

Monique

De kracht van vertraging

Rated 5 out of 5
24 juni 2020

Vandaag had ik mijn eerste bekkenmassage bij Manon. Op een mooi plekje midden in de natuur bij Enschede. Het voelde heel goed en volkomen veilig bij haar. Ik raakte in een totale verstilling, zat helemaal in mijn gouden ei en wilde niet weg daar. Niet praten, alleen maar blijven liggen/zitten: Zijn. Dit is wie ik ten diepste ben. Deze aanwezigheid, zachtheid, loomheid, dit genieten van het Zijn.
Ze vertelde dat ze bij mij heel erg moest vertragen en dat ze voelde dat ze daar langer mee door moest gaan. Omdat ik door vertraging in mijn flow geraak. Ze had het niet raker kunnen zeggen! Vertraging is nog wel een dingetje voor mij, vanuit mijn opvoeding een andere waarde geleerd.
Maar ik mag dus vertragen en dit is juist een kracht want ik kom er door in de flow… en dan ben ik heel productief! Dit klopt als een bus en heb ik al vaak meegemaakt na afloop van mijn herhaalde depressies. De vertragingsslag die ik doormaak tijdens een depressie dient een doel. Ik mag het beschouwen als een soort oplaadtijd waarin ik me op mezelf mag richten en niet zoveel van mezelf hoef te vragen. Een tijd waarin ik zacht en liefdevol mag kijken naar mezelf, die ik mezelf mag gunnen om weer een slag dieper te gaan en weer meer mezelf te worden. Mooie inzichten!

Monique

Heel liefdevol met goede afstemming op de deelnemer

Rated 5 out of 5
14 maart 2020

Manon straalt rust en vertrouwen uit en geeft precies de informatie die je nodig hebt. Ik voelde me meteen veilig en kon vol vertrouwen de bekkenmassage aangaan. Na de sessie krijg je de ruimte om je ervaring te delen als je wilt en dagen later ook nog. Voor mij was het al met al een bijzondere ervaring en voel dat het weer een mooie stap in het loslaten is geweest.

Paulien

Ik meld me aan!

Druk op de knop Aanmelden en maak in het vervolgscherm je keuze voor een individuele sessie of een diepgaand op maat afgestemd traject van 5 sessies.