Bekkenmassage

Bekkenmassage | NOVA Coaching en Training Enschede
Recensies:
5/5

Bekkenmassage
Mijn bekkenmassage is een dynamische massagevorm (gekleed) waarbij  strijkende massagebewegingen gecombineerd worden met yogastrekkingen, mindfulness en energetische heling. Het bekken is voor veel vrouwen een kwetsbaar gebied. Deze massage vraagt om overgave en zal jou openen en heling op gang brengen. Het brengt je dicht bij jezelf en jouw vrouwelijke stroom.

Kun je geen geschikte datum en tijd vinden, neem dan contact met me op via mail of telefoon.

De energie van je bekken

Eén van de belangrijkste plekken in het lichaam van de vrouw is het bekken. Hier ligt de basis van onze vrouwelijke energie. Vanuit je bekken stroomt levensenergie door je hele lijf. Maar ditzelfde bekken is ook de plek waar wij vrouwen onverwerkte emoties vasthouden. Allerlei overtuigingen, angsten en patronen zijn daar opgeslagen. Deze zijn van invloed op de stroming van je levensenergie. Soms voel je dat deze nauwelijks nog stroomt. Dit merk je bijvoorbeeld in je relaties, op je werk, in je seksualiteit enz. Het voelt alsof je constant tegen een muur aanloopt, gevangen in een onzichtbare koepel. Het is dan moeilijk om volledig aanwezig te zijn in het leven. Om geheel in jouw vrouwelijkheid en vrouwelijke kracht, in jouw zelfvertrouwen, spontaniteit, speelsheid, sensualiteit en seksualiteit te gaan staan. Om je mee te laten voeren in de stroom van jouw leven.

Lichaamswerk is een prachtig middel om blokkades op te lossen en een stroming op gang te laten komen. Eén van die manieren deze sessie voor het openen en helen je bekkengebied. Deze sessie omvat onder andere een dynamische van massagevorm (gekleed) waarbij yogastrekkingen gecombineerd worden met massage op drukpunten,  en mindfulness.
Deze sessie voelt als een dans: ik begeleid jou in allerlei strekkingen die vloeiend in elkaar overgaan. Het bekken is voor veel vrouwen een kwetsbaar gebied. Tijdens deze sessie kunnen thema’s geraakt worden. Wanneer je kiest voor een serie bekkensessie kun je hier de diepte mee wat zorgt voor diepgaande healing.

Deze massage vraagt om overgave en zal jou openen. Het brengt je dicht bij jezelf en jouw vrouwelijke stroom.

Wat geeft een bekkenmassage jou?

Wanneer je van mij een bekkenmassage ontvangt, zorgt dit op energetisch niveau bij jou voor:

 • verbetering van je energiedoorstroming
 • het vrijkomen van opgeslagen emoties
 • het loslaten van emoties en trauma’s die in je bekken liggen opgeslagen
 • herstel van de verbinding tussen je hoofd en je lijf
 • ontwaken en laten stromen van je vrouwelijke energie
 • openen van je tweede chakra: stromen levensenergie, creativiteit, seksualiteit, sensualiteit en emoties
 • ervaren van overgave en ontspanning in je bekkengebied

Daarnaast kan het fysiek zorgen voor:

 • versoepeling en versterking van je spieren en gewrichten in je bekkengebied
 • meer ruimte in spieren en gewrichten
 • vermindering van lage rug-, bekken- en heupklachten

Het is een cadeautje voor jezelf om via deze massage jezelf te openen, los te laten, je te verbinden met jezelf en de ander en daadwerkelijk te ervaren hoe er een stroming op gang komt.

Hoe ziet een bekkenmassage eruit?

 • Ontvangst met een kopje thee
 • Uitleg over deze dynamische en energetische massage
 • Intakeformulier en medische gegevens doornemen
 • Het betreft een vloermassage: jij ligt, geheel gekleed, op een heerlijk zachte ondergrond
 • Middels een visualisatie help ik jou te ontspannen voordat de massage begint
 • Waar nodig en gewenst stem ik tijdens de sessie op jou af om dieperliggende thema’s te behandelen. Dit kan zowel in woord als in energie en zal diepe heling bewerkstelligen.
  Deze afstemming kost tijd en vindt veelal plaats bij meerdere sessies binnen een traject.
 • Na de massage krijg je de tijd om rustig bij te komen onder een warm dekentje
 • De nabespreking zorgt voor integratie van de sessie in jouw totale systeem

Recensies

Op zachte en veilige wijze meer contact met mijn lichaam ervaren

5,0 score
15 november 2020

Mijn verlangen was om weer in contact komen met mijn lijf, mijn basis. Deze bekkenmassage heb ik als zeer prettig ervaren; de begeleiding, de zachtheid, de veiligheid en de warme persoonlijkheid van Manon heb ik als zeer positief ervaren . Ze weet precies aan te raken wat erop dat moment nodig is.
Na deze sessie ben ik een traject van 5 sessies ingegaan, we hebben behandeld wat erop dat moment aandiende. Ik heb zoveel cadeautjes en inzichten mogen ontvangen.

Anita

Een speciale ervaring

5,0 score
3 september 2020

Lieve Manon,
Wat ben je een fijn mens. Nogmaals dank voor afgelopen maandag.
Nu ik dit schrijf voel ik weer beweging in mijn buik 🙂
Dat ik kon ontvangen had zeker te maken met dat ik mij volkomen veilig voelde bij jou.
Heel bijzonder bij zo’n eerste ontmoeting.
Ik voel nog steeds de energie stromen vanaf mijn heupen tot aan mijn voeten. Ik heb zelfs een beetje spierpijn. Stijve hark, hi hi.
Het was een hele speciale ervaring en ga het zeker nog weer doen. Dat gaat mij wat brengen!

Monique

De kracht van vertraging

5,0 score
24 juni 2020

Vandaag had ik mijn eerste bekkenmassage bij Manon. Op een mooi plekje midden in de natuur bij Enschede. Het voelde heel goed en volkomen veilig bij haar. Ik raakte in een totale verstilling, zat helemaal in mijn gouden ei en wilde niet weg daar. Niet praten, alleen maar blijven liggen/zitten: Zijn. Dit is wie ik ten diepste ben. Deze aanwezigheid, zachtheid, loomheid, dit genieten van het Zijn.
Ze vertelde dat ze bij mij heel erg moest vertragen en dat ze voelde dat ze daar langer mee door moest gaan. Omdat ik door vertraging in mijn flow geraak. Ze had het niet raker kunnen zeggen! Vertraging is nog wel een dingetje voor mij, vanuit mijn opvoeding een andere waarde geleerd.
Maar ik mag dus vertragen en dit is juist een kracht want ik kom er door in de flow… en dan ben ik heel productief! Dit klopt als een bus en heb ik al vaak meegemaakt na afloop van mijn herhaalde depressies. De vertragingsslag die ik doormaak tijdens een depressie dient een doel. Ik mag het beschouwen als een soort oplaadtijd waarin ik me op mezelf mag richten en niet zoveel van mezelf hoef te vragen. Een tijd waarin ik zacht en liefdevol mag kijken naar mezelf, die ik mezelf mag gunnen om weer een slag dieper te gaan en weer meer mezelf te worden. Mooie inzichten!

Monique

Heel liefdevol met goede afstemming op de deelnemer

5,0 score
14 maart 2020

Manon straalt rust en vertrouwen uit en geeft precies de informatie die je nodig hebt. Ik voelde me meteen veilig en kon vol vertrouwen de bekkenmassage aangaan. Na de sessie krijg je de ruimte om je ervaring te delen als je wilt en dagen later ook nog. Voor mij was het al met al een bijzondere ervaring en voel dat het weer een mooie stap in het loslaten is geweest.

Paulien

Professioneel proceswerk vanuit een zuiver hart

5,0 score
20 januari 2020

In een prachtige en rustige setting in de natuur werd ik gastvrij ontvangen door Manon. Houtkachel lekker aan, kopje kruidenthee erbij. Manon stemt heel zorgvuldig af en biedt veel veiligheid en ruimte binnen de sessie. Ze nodigt op diverse manieren, maar telkens passend, uit om dieper in je lichaam, in je bekken te zakken en te voelen. Het is een mooi stuk proceswerk wat ze professioneel, maar met groot hart en een zuiver invoelingsvermogen, begeleidt.
Hoewel ik de nodige ervaring met lichaamswerk heb, heb ik het wel nodig om me geborgen te voelen. En die geborgenheid en rust straalt Manon zeker uit. Daardoor heb ik het als gemakkelijk ervaren om me over te geven en me te openen en dieper in mijn lijf en bekken te zakken. Een reis van hoofd, naar voelen, naar zijn… Dat op die reis zoveel samenvalt: eigen pijn en trauma, maar ook pijn, verdriet en trauma en kramp van moeder en oma’s… en dat daar weer een laagje van afgepeld mag worden en dat erin losgelaten mag worden, wat leidt tot zóveel meer ruimte en vrijheid… Wat is dat waardevol en inspirerend!
Ik voel me uiterst dankbaar en sudder nog lekker na op de intense en prachtige sessie. Dank je wel Manon! Ik wens dat veel mensen de weg naar jou gaan vinden. Wat je doet en brengt is zo helend. Dát is wat de mensheid nu nodig heeft.

Joleen

Dankbaar!

5,0 score
8 december 2019

Een bijzondere sessie, zacht en krachtig tegelijk. Heel fijn om meer ruimte in mijn bekken te voelen. En verrassend te voelen hoeveel er te ervaren is in mijn baarmoeder! Zoveel creativiteit, maar ook onverwachte herinneringen en emoties. Alles kwam langs en mocht er zijn. De begeleiding van Manon heb ik als heel rustig en liefdevol ervaren, ik voelde me direct op mijn gemak.
Dankbaar!

Anja

Ruimte

5,0 score
5 augustus 2019

Heel fijne sessie waarbij er voor mij letterlijk ruimte is ontstaan. Prettige setting qua muziek en theetje en volledig vertrouwen in Manon.

D

Het werkt nog steeds door

5,0 score
29 juni 2019

Aangezien ik al een tijdlang ervaar dat ik niet goed in verbinding ben met mijn bekkengebied, heb ik het aangedurfd en me aangemeld voor een bekkenmassage. Dat vond ik best wel spannend, maar Manon ontvangt je heel warm en legt je eerst alles uit bij een glas thee. Hoewel ik in zo’n nieuwe situatie eerst even moet landen, voelde ik wel meteen dat ik Manon kan vertrouwen. Ze is een warm, integer persoon die erop gericht is om mensen vooruit te helpen.
De bekkenmassage zelf was een intense belevenis. Het is nu een week geleden en het werkt nog steeds door. Ik ervaar meer verbinding, en dat is nog aan het versterken. Manon begeleidt het proces hier en daar met woorden en wat uitleg. Ze gaat heel liefdevol te werk en ik voelde de energie door me heen stromen en ik kon me erin ontspannen.
Ik ben blij dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan. Het is echt de moeite waard.

Sharon

Aanrader voor na een bevalling

5,0 score
23 juni 2019

Voor mij voelde het als een healingsessie voor mijn bekken. Zeker na een heftige bevalling een jaar geleden.
Na de sessie was ik heel moe maar voel mij wel heel goed.
Ik wil graag iets intiems delen. Na de bevalling voelde vrijen anders. Ik voelde wel fijne verbinding met mijn man maar fysiek voelde het anders. Ik dacht dat dit kwam door de hechtingen.
Na de massage voelt het weer zoals voor mijn bevalling! Heerlijk!!
Ik zou een bekkenmassage aanraden aan alle vrouwen maar in het bijzonder aan de (hoogsensitieve) vrouw na een bevalling.
Tot gauw, knuffel

R

Er ontstond ruimte, voor alles

5,0 score
19 april 2019

Ik kan deze bekkenmassage zeker aanraden. Ik was ingestapt zonder enige verwachtingen van wat het voor mij kon betekenen, maar wel met nieuwsgierigheid naar wat ik tegen zal kunnen komen. Manon heeft mij met volle liefde ontvangen met een lekker kopje thee om eerst tot rust te komen en vertrouwd te maken met de sessie.
In het begin was het heel relaxed qua massage en letterlijk het gevoel van in mijn bekken zakken. Ik heb jaren last van mijn rug, bekken en benen. Na enkele minuten voelde ik al stroming in mijn bekken en benen. Halverwege de sessie was er zoveel ruimte gemaakt dat (vergeten) herinneringen en de samenhangende bui van emoties naar boven kwamen. Manon heeft mij in deze loslating als een ware moeder(aarde) gedragen. Ik hoefde niet meer bang te zijn en mocht weer zijn wie ik ben. Het was een ontzettend mooie en waardevolle ervaring dat ik mijn hele leven mee kan nemen. Een echte stuk heling en helderheid. Dankjewel Manon <3

F.M.C.K.

En weer een stukje losgelaten

5,0 score
7 februari 2019

Ik vond de bekkenmassage bij Manon een hele bijzondere ervaring. Wat ik vooral heb ervaren is dat het ontzettend vertrouwd voelde en heel veilig. Manon straalt zoveel rust en warmte uit, dat het mij geen moeite kostte me helemaal over te geven. De bekkenmassage zelf heeft me de mogelijkheid gegeven om weer een stukje los te laten en verder in mijn eigen lijf/zijn te zakken. Elke keer een stukje maakt bij elkaar ook een mooie transformatie. Ik ga zeker nog eens een bekkenmassage bij Manon laten doen.

Tonicha

Meer in contact met mezelf en mijn lijf

5,0 score
5 februari 2019

Inmiddels al twee bekkenmassages van Manon gehad. Waarom ik een afspraak had gemaakt? Omdat ik aanvoelde dat er juist in mijn bekkengebied blokkades waren, ik al veel ‘gepraat’ had en dit – hoe spannend ook- een goede (vervolg)stap leek te zijn.
Ik vond het spannend, Manon stelde me erg op mijn gemak en ze creëert een veilige setting door goed af te stemmen wat ik wil. Manon is professioneel en liefdevol betrokken. Bij Manon voel ik me helemaal welkom, met alles wat er is, wat maakt dat ik me helemaal op mijzelf kan focussen. Door de bekkenmassages voel ik meer contact met mijzelf en mijn lijf. Het helpt me ook om te aarden. Ik zou Manon van harte aanbevelen, als je het gevoel hebt dat je graag een beweging wilt maken!

Ellen

Lang weggestopt verdriet werd zichtbaar. Nu is er meer balans.

5,0 score
1 februari 2019

Na overleg met Manon, was het mogelijk een bekkenmassage te doen. Al staat er alleen voor vrouwen, mannen kunnen er net zoveel hebben zitten als vrouwen uiteindelijk zijn we allemaal mensen, volgens mij. Ik kan Manon van harte aanbevelen omdat ze afgestemd, met liefdevolle aandacht precies haar handen het werk laat doen waar ze moeten zijn. Lang weggestopt verdriet werd zichtbaar, een schreeuw voelbaar in mijn eigen diepte. Wauw, nu naar enkele dagen en bijzondere dromen is er een betere balans in mij. Dank je wel Manon voor het volgen van je hart en ziel die je handen aansturen precies met aandacht daar te zijn waar het telt. Mijn volgende afspraak is al gemaakt.

Erik Roesink

Heling

5,0 score
31 januari 2019

De bekkenmassage staat als alleen voor vrouwen, maar Manon vond na overleg dat mannen ook de kans moeten krijgen en ze heeft de moed om te experimenteren. En dus mocht ik ook, gelukkig.
De massage gebeurde vanuit een intensieve, zachte verbinding die me sowieso diep ontroerde. Het in samenspraak gekozen thema was heling, en ik kan nu 3 dagen later wel zeggen dat er inderdaad een hoop blokkerende spanning lijkt opgelost – uit mijn al zo lang als ik me kan herinneren min of meer geïrriteerde 3e chakra, en ook in mijn hartstreek voel ik meer ruimte. Daarbij ben ik duidelijk meer in contact met mijn lijf, en ook met mijn gevoel. Focus is helderder en mijn prioriteiten ook. Heerlijk allemaal. Dank je wel Manon!

Rino

Meer vrijheid

5,0 score
30 januari 2019

In een veilige, rustige omgeving heb ik de bekkenmassage mogen ontvangen. Ik wilde mijn oude trauma aankijken en verwerken. Er is letterlijk meer vrijheid in mijn bekken ontstaan door middel van de verschillende bewegingen en houdingen wat Manon met je bekken gedeelte en benen doet. Manon biedt veiligheid en vertrouwen waardoor je je makkelijk kunt overgeven aan de bewegingen.
Mooie muziek op de achtergrond en een heerlijk kopje thee na de sessie.
Ik kan het iedereen aanraden die worstelt met trauma’s of meer ruimte wil ervaren in het bekkengebied.

Mariska

Er is iets in beweging gezet

5,0 score
10 december 2018

De bekkenmassage van Manon was heel bijzonder voor mij.
Ik voel me heel zacht en rustig van binnen.
Er is echt iets gebeurd, in beweging gezet en losgelaten.
Intens verdriet is vrijgekomen en dat is goed.
In de avond heeft het nog helemaal doorgewerkt.
Ik kon in alle zachtheid zijn met mijzelf en mij helemaal ontspannen.
Voor mij is dit ongekend. Ik voel echt dat er wat verschoven is en dat de behandeling gewoon doorwerkt.
Ik voel me dankbaar voor jouw zijn, de sessie en wat er in beweging is gezet.

Tineke

Thuiskomen bij jezelf

5,0 score
9 december 2018

Verbinding, thuiskomen bij jezelf en in je eigen vrouwenkracht. Mogen landen in je bekken, het voelen stromen van je levensenergie.
Wat een prachtige ervaring lieve Manon
Dank je wel voor de veilige bedding van jouw handen en energie. Zo afgestemd, zo liefdevol en respectvol, zo wat een vrouwenverbinding mag zijn.
Dankbaar!

Isolde

Ik bruis van energie!

5,0 score
9 december 2018

Een bekkenmassage van Manon is een prachtig geschenk aan jezelf.
Ik voelde letterlijk de energie weer stromen door mijn lijf. Nadien kon ik niet anders dan stralen, was ik volledig in het nu en bruisde ik van de energie. Een heerlijk fijn gevoel en volledig in verbinding met mijn eigen lijf.

Linda

Op zachte en veilige wijze meer contact met mijn lichaam ervaren

5,0 score
15 november 2020

Mijn verlangen was om weer in contact komen met mijn lijf, mijn basis. Deze bekkenmassage heb ik als zeer prettig ervaren; de begeleiding, de zachtheid, de veiligheid en de warme persoonlijkheid van Manon heb ik als zeer positief ervaren . Ze weet precies aan te raken wat erop dat moment nodig is.
Na deze sessie ben ik een traject van 5 sessies ingegaan, we hebben behandeld wat erop dat moment aandiende. Ik heb zoveel cadeautjes en inzichten mogen ontvangen.

Anita

Een speciale ervaring

5,0 score
3 september 2020

Lieve Manon,
Wat ben je een fijn mens. Nogmaals dank voor afgelopen maandag.
Nu ik dit schrijf voel ik weer beweging in mijn buik 🙂
Dat ik kon ontvangen had zeker te maken met dat ik mij volkomen veilig voelde bij jou.
Heel bijzonder bij zo’n eerste ontmoeting.
Ik voel nog steeds de energie stromen vanaf mijn heupen tot aan mijn voeten. Ik heb zelfs een beetje spierpijn. Stijve hark, hi hi.
Het was een hele speciale ervaring en ga het zeker nog weer doen. Dat gaat mij wat brengen!

Monique

De kracht van vertraging

5,0 score
24 juni 2020

Vandaag had ik mijn eerste bekkenmassage bij Manon. Op een mooi plekje midden in de natuur bij Enschede. Het voelde heel goed en volkomen veilig bij haar. Ik raakte in een totale verstilling, zat helemaal in mijn gouden ei en wilde niet weg daar. Niet praten, alleen maar blijven liggen/zitten: Zijn. Dit is wie ik ten diepste ben. Deze aanwezigheid, zachtheid, loomheid, dit genieten van het Zijn.
Ze vertelde dat ze bij mij heel erg moest vertragen en dat ze voelde dat ze daar langer mee door moest gaan. Omdat ik door vertraging in mijn flow geraak. Ze had het niet raker kunnen zeggen! Vertraging is nog wel een dingetje voor mij, vanuit mijn opvoeding een andere waarde geleerd.
Maar ik mag dus vertragen en dit is juist een kracht want ik kom er door in de flow… en dan ben ik heel productief! Dit klopt als een bus en heb ik al vaak meegemaakt na afloop van mijn herhaalde depressies. De vertragingsslag die ik doormaak tijdens een depressie dient een doel. Ik mag het beschouwen als een soort oplaadtijd waarin ik me op mezelf mag richten en niet zoveel van mezelf hoef te vragen. Een tijd waarin ik zacht en liefdevol mag kijken naar mezelf, die ik mezelf mag gunnen om weer een slag dieper te gaan en weer meer mezelf te worden. Mooie inzichten!

Monique

Heel liefdevol met goede afstemming op de deelnemer

5,0 score
14 maart 2020

Manon straalt rust en vertrouwen uit en geeft precies de informatie die je nodig hebt. Ik voelde me meteen veilig en kon vol vertrouwen de bekkenmassage aangaan. Na de sessie krijg je de ruimte om je ervaring te delen als je wilt en dagen later ook nog. Voor mij was het al met al een bijzondere ervaring en voel dat het weer een mooie stap in het loslaten is geweest.

Paulien

Professioneel proceswerk vanuit een zuiver hart

5,0 score
20 januari 2020

In een prachtige en rustige setting in de natuur werd ik gastvrij ontvangen door Manon. Houtkachel lekker aan, kopje kruidenthee erbij. Manon stemt heel zorgvuldig af en biedt veel veiligheid en ruimte binnen de sessie. Ze nodigt op diverse manieren, maar telkens passend, uit om dieper in je lichaam, in je bekken te zakken en te voelen. Het is een mooi stuk proceswerk wat ze professioneel, maar met groot hart en een zuiver invoelingsvermogen, begeleidt.
Hoewel ik de nodige ervaring met lichaamswerk heb, heb ik het wel nodig om me geborgen te voelen. En die geborgenheid en rust straalt Manon zeker uit. Daardoor heb ik het als gemakkelijk ervaren om me over te geven en me te openen en dieper in mijn lijf en bekken te zakken. Een reis van hoofd, naar voelen, naar zijn… Dat op die reis zoveel samenvalt: eigen pijn en trauma, maar ook pijn, verdriet en trauma en kramp van moeder en oma’s… en dat daar weer een laagje van afgepeld mag worden en dat erin losgelaten mag worden, wat leidt tot zóveel meer ruimte en vrijheid… Wat is dat waardevol en inspirerend!
Ik voel me uiterst dankbaar en sudder nog lekker na op de intense en prachtige sessie. Dank je wel Manon! Ik wens dat veel mensen de weg naar jou gaan vinden. Wat je doet en brengt is zo helend. Dát is wat de mensheid nu nodig heeft.

Joleen

Deze massage vindt plaats op een prachtige locatie in de natuur.
PuurOord
Strootmanweg 50
7548 RB Enschede

De investering voor een enkele sessie bedraagt € 85.
Reserveer je drie sessies, dan betaal je € 229.
Bij aanmelding via de site wordt gevraagd meteen de betaling te voldoen. Wil je graag in delen betalen, neem dan even contact op via de mail of telefonisch.

Kleding: trek kleding aan waar jij je prettig in voelt en je comfortabel in voelt. Draag bij voorkeur een broek zonder zakken tijdens de massage. Ik raad zelf aan een legging of een yogabroek aan te trekken.

Ontvangst: je wordt in mijn praktijkruimte ontvangen met een kop thee! De gehele sessie duurt 75 tot 90 minuten.

Materialen: dekentjes en kussens zijn voldoende aanwezig. Mocht je een eigen dekentje of kussen prettig vinden, dan ben je uiteraard vrij deze mee te nemen!

Parkeren is gratis! Aanmelden is noodzakelijk.

Druk hieronder op aanmelden en maak in het vervolgscherm je keuze voor een individuele sessie of een serie van 3 sessies.

De bekkenmassage wordt verzorgd door mij, Manon Abrahams.
Ik ben telefonisch te bereiken op 06 – 28 03 58 59 of via mail: [email protected].

Voor vragen kun je ook contact opnemen via het contactformulier.

Ik meld me aan!

Druk op de knop Aanmelden en maak in het vervolgscherm je keuze voor een individuele sessie of een serie van 3 sessies.