Rite van de Baarmoeder

Recensies:
5/5

De Rite van de Baarmoeder
Een prachtig sjamanistisch ritueel, een inwijding voor vrouwen. Het is een wedergeboorte van de sterke, liefdevolle essentie van jouw Vrouw-Zijn. Je gevoel van vrouwelijkheid, zelfvertrouwen en eigenwaarde gaat weer stromen.

Voel je welkom om dit geschenk te ontvangen.

 

NU is het moment aangebroken dat jij je weer mag herinneren wie je werkelijk bent: een prachtige vrouw, krachtig, wijs, liefdevol, mild en zacht. Boordevol creatiekracht, die klaar is om gemanifesteerd te worden!

Dit is waar de rite over gaat: het hervinden van jouw vrouwkracht.

De rite is geschikt voor iedere vrouw: jong, oud, gezond, ziek, met of zonder baarmoeder.

Praktisch: wat kun je verwachten? 

 • Wat: Dagretreat met embodiement oefeningen om vanuit aanweizgheid in je lijf toe te werken naar het ontvangen van de Rite van de baarmoeder.
 • Wat brengt het je? De meeste vrouwen ervaren een dieper contact met hun vrouw-zijn, hun baarmoeder en cyclus. Ook geeft de ceremonie vaak heldere inzichten. Het is een  krachtig ritueel dat na de ceremonie zeker nog doorwerkt. Verlangens kunnen zomaar moeiteloos gemanifesteerd gaan worden!
 • Locatie: Kwinkelerweg 155 Boekelo (Enschede)
 • Tijd: 10-17
 • Investering: 125
  Dit is inclusief: thee/water/lekkers, alle materialen, mails ter voorbereiding, hand-out baarmoederwerk nadien en een fijn cadeautje voor jou.

De rite van de baarmoeder

De Rite van de baarmoeder is een prachtig sjamanistisch ritueel. Ze wordt al jaren lang van vrouw op vrouw doorgegeven. Het brengt je in verbinding met de collectieve vrouwelijke bron. Het bekrachtigt jou als vrouw en verbindt je met de universele baarmoeder.

Het is een krachtige inwijding voor vrouwen om je te ontdoen van de lijn van het (collectieve)lijden. Een wedergeboorte en inwijding in het  verwelkomen en laten stromen van je vrouwelijke kracht.

Overgangsritueel

De rite is ook een prachtig ondersteunend ritueel tijdens overgangs- en transformatieperiode. Ze kan dus worden ingezet om deze overgang te bekrachtigen en heel bewust te ervaren. Wellicht….

 • heb je de wens om zwanger te raken…
 • of had je ontzettend graag moeder willen worden, maar is deze wens om wat voor reden dan ook nooit vervuld is en dit verdriet wil je eren…
 • heb je er bewust voor gekozen heeft om de rol van moeder niet te vervullen en je creatiekracht geboren wilt laten worden/een boost wilt geven…
 • verwacht je dat je dochter binnenkort haar eerste menstruatie mag ervaren…
 • kom je in de overgang…
 • wil je een rouwproces inluiden of afsluiten…
 • misschien wil je je eigen bedrijf of project gaan starten, of geboorte geven aan iets anders creatief…
 • ga je trouwen of juist scheiden..
 • wil je aandacht besteden aan de overgang naar een nieuwe baan…
 • wil je een belangrijke periode ritueel afsluiten of inluiden…
 • verlangt naar meer verbinding met je vrouwelijkheid, sensualiteit en seksualiteit,

Zoveel momenten zijn prachtig om te bekrachtigen via de rite.

Wat jouw intentie ook is, voel je welkom! 

De baarmoeder

De baarmoeder is een waar krachtcentrum en de plek van creatie en het geven van leven. De plek van waaruit jouw moeder het leven aan jou heeft mogen geven. Door jou stroomt de levensenergie van jouw moeder maar ook van jouw gehele vrouwenlijn. Vanuit deze plek ben jij verbonden met het vrouwelijk collectief. Kun je je voorstellen hoeveel eeuwenoude wijsheid er in jou leeft? Hoe zou het zijn om daar contact mee te maken?

De baarmoeder is een ontvankelijk orgaan. Dit maakt dat pijn en trauma’s aanwezig kunnen zijn op deze plek. Vanuit jouw eigen leven maar ook van de generaties vrouwen voor jou, evenals de collectieve pijn van alle vrouwen van alle tijden. Hoe zou het zijn om vrij te laten wat niet van jou is?

Ceremonie van de baarmoederheling

De rite is een inwijding en onderdeel van een groter geheel uitgevoerd in een ceremonie. Tijdens deze ceremonie werk ik met rituelen, dans, zang, lichaamswerk en deelrondes. We werken samen naar de rite toe via verschillende rondes:

 • Zuiveren
 • Deelronde
 • Creëren heilige ruimte
 • Innerlijk werk ter voorbereiding op de rite.
 • Ritueel loslaten en manifesteren
 • Ontvangen rite
 • Extra activatie vrouwelijke kracht
 • Deelronde
 • Ritueel ter afscheid

Extra informatie

Recensies

Heerlijke diepgaande sessies en workshops

2 februari 2024

Als je een heerlijke diepgaande sessie wilt ontvangen kan ik je Manon van harte aanraden. Zowel haar workshops als haar sessies zijn helend, verzachtend en maakt je bewust van alles dat verborgen was zodat je weer een beetje opgeruimder de deur uitgaat.

Voel je gezien en gehoord gedurende haar prachtige persoonlijke ceremoniën in haar womb of love.

Mieke Vos

Prachtige dag

20 juni 2022

Verbindend, ontroerend, helend, diepgaand, fijn. Mooie, heldere opbouw in de dag. Ik voelde me meer en meer in mijn bekken zakken en mij verbinden met mijn baarmoeder. Dit maakte het nog meer bijzonder om de rite (weer) te ontvangen.

Manon is rust, veiligheid, wijsheid en weet je diep in je lijf te brengen en jezelf te ontmoeten. De visualisatie was een ware trancereis, fantastisch!

Heel fijn trouwens dat je er een dag van hebt gemaakt, erg waardevol!

J.G

Diep helend

18 juli 2021

Jeetje, ik heb al 2x eerder de rite van de baarmoeder mogen ontvangen maar nooit met een diepte zoals bij deze ceremonie. Manon weet een krachtig veld neer te zetten die zo diep en helend werkt. Fantastisch en het werkt zo mooi door. Ook dank aan al die andere vrouwen die erbij waren…. diepe buiging voor ons allemaal.

Janneke

Liefdevol en warm

22 januari 2020

Rite van de Baarmoeder, dit cadeau mocht ik ontvangen van Manon. Manon begeleid de ceremonie zo zacht, liefdevol en warm. Door haar fijne begeleiding creëert ze een veilig gevoel, alles mocht er zijn, ik mocht er helemaal zijn. Mooi om te zien hoe gepassioneerd ze deze ceremonie geeft en daarmee in mij echt iets wakker heeft gemaakt!

Dankjewel Manon, things are changing, aho <3

Danielle

Ik voel me gezuiverd

10 oktober 2019

De rite van de baarmoeder heb ik ervaren als een heel mooi en krachtig ritueel.

Bijzonder om heel bewust verbinding te maken met je vrouwelijkheid en je creatieve scheppende kracht. Daarbij loslaten wat losgelaten wilde worden. Het voelde als zuiverend en werkt ook echt door.

Ik heb mij heel zacht en vredig gevoeld de afgelopen periode.

Manon was in haar begeleiding heel liefdevol en transparant aanwezig!

Bedankt en ik kan het absoluut aanraden!

Liefs Simone

Simone Elschot

Ik meld me aan!

Selecteer hieronder de datum die het best bij je past en druk op de knop Doorgaan.