De weg van heling voor jou als vrouw

Heling voor jou als vrouw binnen NOVA Coaching en Training…
de weg naar vrijheid, authenticiteit en autonomie

Nog niet zo heel lang geleden was ik onzeker, vond ik lastig mijzelf zichtbaar te maken en hield ik mij klein. Tegelijkertijd leefde er in mij het verlangen helemaal hier op aarde aanwezig te zijn. Mijzelf te accepteren en te laten zien. Te leven vanuit vrijheid, autonomie en authenticiteit. Te leven vanuit vreugde en met plezier. Mijn verlangen was sterk en werd gehoord!

Niets komt vanzelf

Het universum geeft heel graag waar je om vraagt, alleen komt het vaak anders dan verwacht. Om mijn verlangen realiteit te laten worden heb ik een intense reis afgelegd. Een reis waarbinnen ik mij los heb gemaakt van veel patronen en overtuigingen. Een reis waarin ik mijn schaduwkanten heb mogen ontmoeten en omarmen. Een reis waarin ik mijzelf laagje voor laagje heb afgepeld. Zakken in mijn lichaam en de weg volgen waarvoor ik diep mijn bekken en baarmoeder in moest duiken om te ontdekken wat daar leeft en gevoeld wilde worden. Loslaten wat mij niet meer dient of zelfs niet eens van mij was. Een prachtige reis om meer en meer te worden wie ik werkelijk ben! Een reis die nog dagelijks onderdeel is van mijn leven.

Heilige tempel

Je baarmoeder is gelegen in je bekken en is verbonden aan het sacraal chakra. In het Sanskriet wordt dit chakra Swadhisthana genoemd. ‘Swa’ betekent ‘iemands eigen’ en ‘Dhisthana’ betekent ‘huis/woning’.
De meeste mensen weten dat je baarmoeder de plek is voor geboorte en creatie. Maar de baarmoeder is ook de plek waar vrouwen angsten, trauma’s en negatieve overtuigingen hebben opgeslagen. Om je bekken volledig te kunnen bewonen, om echt thuis te kunnen komen en je authenticiteit te leven, is het belangrijk je te zuiveren hiervan. Ook ik heb mij de afgelopen jaren mogen zuiveren van pijn en verdriet, van doorgegeven thema’s in mijn vrouwenlijn en collectieve thema’s.

Voorouders

Vrouwen dragen (vaak onbewust) een last van al hun voormoeders met zich mee: als dochter draag jij de pijnen en angsten van je moeder mee zoals zij deze van haar moeder heeft overgenomen. Trauma’s die niet verwerkt zijn, of niet de plek krijgen waar ze horen in de vrouwenlijn, worden (onbewust) doorgegeven. Dit gebeurt van generatie op generatie en leven voort in een familiesysteem en in dit geval in de vrouwenlijn. Het belemmert dochters om in vrijheid te leven, eigenheid te ontwikkelen, om te stralen en de grootsheid te laten zien die er in hen schuilt. Als dochter raak je zo diep verweven en verstrikt in allerlei doorgegeven patronen, dat jij niet meer weet wat van jou is. Dit is van invloed op je dagelijks leven en je relaties met andere mensen. Vaak speelt dit zich op onbewust niveau af. Steeds meer vrouwen voelen dat er iets mag veranderen in hun leven, dat er iets is wat hen belemmert en tegenhoudt. Zelf heb ik mij altijd klein gehouden en durfde ik niet groot te dromen, laat staan dit te leven. Altijd de gedachte ‘wie denk ik wel weer niet dat ik ben…!’

Jij en je moeder

De relatie met je moeder is ooit begonnen in eenheid, een versmelting. In het begin van deze primaire relatie ervaar je als kind naast liefde ook tekorten en onvervulde behoeftes (dit is onoverkomelijk). Als kind heb jij je onbewust aangepast in de hoop liefde te ontvangen, in de hoop dat jouw behoeftes dan vervuld zouden worden. Uiteraard is het onmogelijk dat alle behoeftes vervuld worden en als kind ervaar je dit als afwijzing. Deze afwijzing wordt omgezet in een overlevingsmechanisme en deze zie je vertaald in overtuigingen die je gaat leven. In jou is bijvoorbeeld de overtuiging ontstaan ‘ik ben geen liefde waard’ of ‘ik ben niet goed genoeg’. Als volwassene projecteer je dit nu in de buitenwereld. Dit zie je terug in jouw relaties met andere mensen. Het leeft dus door in alles wat jij doet en terugkrijgt van de wereld om je heen. Het zijn de onbewuste overtuigingen, angsten en verkrampingen die jij dus via projecties weer gespiegeld krijgt.

Invloed van de man

Ook het patriarchaat (maatschappijvorm waarin de man domineert) is van grote invloed geweest op de wijze waarop wij vrouwen ons staande houden en bewegen in het leven. De gedachte hoe wij ons als vrouw wel of niet mogen laten zien. De (onbewuste) overtuigingen die ons aansturen. Er is sprake van een onderdrukking van het vrouwelijke en dit heeft op zowel vrouwen als mannen een grote impact gehad.

Moederwond

Bovenstaande valt onder het fenomeen de moederwond. Het is de pijn die wij vrouwen voelen over het vrouw-zijn. Het betreft intergenerationele thema’s doorgegeven van moeders op dochters. Thema’s zoals je minderwaardig voelen, onderdrukking, je grootsheid niet mogen leven en bovenal uit loyaliteit je eigen moeder niet mogen ontstijgen.

Het bewust helen van deze moederwond brengt transformatie en daarmee vrijheid. Het maakt het gemakkelijker om je authentieke zelf te ontwikkelen en het mannelijke en vrouwelijke aspect in jezelf te integreren en bewust in te zetten in je leven. Het zal van invloed zijn op de relatie die jij hebt met jezelf, maar ook met andere mannen en vrouwen.

Het is belangrijk om dat wat niet van jou is los te laten. Zo breng je jouw eigen systeem in weer balans, dit zorgt voor rust en harmonie. Op deze wijze kun je vanuit jouw eigen autonomie jouw leven leiden.

Herkennen van deze moederwond

De pijn van de moederwond heeft zich verankerd in overlevingsmechanismen, waardoor deze steeds opnieuw geleefd wordt. (Het bekende verhaal wat je blijft herhalen.) Deze pijn omvat:

 • De overtuiging dat jij niet goed genoeg bent (en ook nooit zult zijn)
 • Gevoelens van schaamte, onderdrukking, onzekerheid
 • Het niet leven van je potentie: je klein houden om geliefd te worden.
 • Schuldgevoelens
 • Het niet volledig jezelf zijn: je wilt niet dat anderen zich bedreigd voelen
 • Hoge tolerantiegrens voor slechte behandeling door anderen: je laat makkelijk over je grenzen gaan.
 • Zorg dragen voor anderen (vooral bij emotionele problemen)
 • Een competitiegevoel met andere vrouwen: je ziet vrouwen als concurrentie, je plaatst je onder of boven de ander.
 • Zelfsabotage
 • Rigiditeit en dominantie
 • Aandoeningen zoals eetstoornissen, depressie en verslaving

Proces van heling

Heling van de moederwond gaat over het helen van jouw kindpijn. Het transformeren van patronen, overtuigingen en overlevingsmechanismen: van overleven naar leven. Het is de weg van het helen van diepe pijnen. Zo kun jij de volwassen vrouw zijn en een innerlijke moeder voor jouw eigen gekwetste kindje. Door jezelf te helen kun jij jezelf volledig bewonen en jouw kracht en potenties leven.

Het verlangen deze moederwond te helen wordt voor vrouwen (maar ook voor mannen) steeds groter. Vrouwen die dit proces van heling doorlopen hebben, ervaren meer, vrijheid en kracht om het leven in te richten zoals ze dit willen. Ze leiden hun eigen leven. Het doorbreken van de cirkel die al generaties lang domineert geeft vrijheid en heelt relaties op zielsniveau. Heling van je baarmoeder gaat over thuiskomen in jezelf. Over alles omarmen, voelen, doorleven: feel to heal! Is het makkelijk? Nee zeker niet maar wel mooi en uiteindelijk bevrijdend.

Wanneer je op zielsniveau los kunt laten wat niet van jou is of los kunt laten wat jou niet meer dient, dan kun je starten met het leven van jouw eigen authentieke weg. Dan kun jij volledig zijn in je lichaam hier op aarde. Hoe minder je vecht, hoe makkelijker deze weg zal zijn. Door dit proces aan te gaan, geef jij jezelf de mogelijkheid om jouw eigenheid er weer te laten zijn. Ook creëer je een juiste balans tussen geven en nemen, dragen en gedragen worden in jouw eigen systeem, in jouw vrouwenlijn maar ook in het collectieve vrouwenbewustzijn.

Thuiskomen in je bekken

Thuiskomen in je bekken brengt vreugde en levenskracht. Het sacraal chakra is gekoppeld aan je levensenergie en seksuele energie. Dit is een zeer krachtige, scheppende en creërende energie. Het is ook het chakra van emoties. Het staat voor voelen, durven uiten, genieten, volop leven. Deze stroming kan op gang worden gebracht door heling te brengen in jouw bekken en baarmoeder. Loslaten wat jou niet meer dient. Zakken tot diep in jouw bekken en jouw vrouwelijke kracht en wijsheid volledig te ontmoeten en te laten stromen.

Healing voor jou als vrouw binnen NOVA Coaching en Training

Al mijn activiteiten en begeleiding zijn een uitnodiging aan jou om naar binnen te gaan. Voel je meer dan welkom op mijn site. Je mag onderzoeken of er iets is binnen het aanbod wat jou prikkelt of nieuwsgierig maakt. Voel je welkom voor een kennismakingsgesprek om te voelen of er een klik is. Om te voelen of jij een ‘JA’ ervaart om naar binnen te gaan en om vanuit een veilige bedding te onderzoeken wat er in jou leeft en geheeld wil worden. Wat jij los mag laten in liefde zodat jij vanuit jouw eigen authenticiteit je leven vorm kunt geven.

Door de weg die ik zelf heb afgelegd hierbinnen is mijn passie ontstaan om vrouwen te ondersteunen in hun weg naar heling. Ondersteunen bij het thuiskomen in jezelf. Ik bied vanuit zachtheid, kracht en liefde verschillende manieren waarop jij jouw eigen proces van heling vorm kunt geven en aan kunt gaan. De mate van diepgang is afhankelijk van het gekozen product, de weg die jij al hebt afgelegd en de mate van overgave. Het is mogelijk en zelfs raadzaam om een traject afgestemd op jouw wensen en behoeften samen te stellen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende producten. Klik voor meer informatie.

Sessies/weekenden zijn niet therapeutisch maar kunnen wel therapeutisch doorwerken. Het kan dan helpend zijn om middels individuele coaching, transformatiecoaching, je proces te verdiepen. Dit kan meegenomen worden in de trajectprijs.

Voor prachtige informatie over de moederwond kijk op de site van Bethany Webster: www.womboflight.com.
Voor prachtige informatie over de werking van overtuigingen en de invloed hiervan op jouw leven: kijk dan onderstaande video van nog geen 4 minuten.

Ik hoop je te ontmoeten!

Hartegroet,
Manon Abrahams

 

Facebook
LinkedIn

5 gedachten over “De weg van heling voor jou als vrouw”

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook