Weet jij hoe verbonden je bent met jouw vrouwenlijn?

Vrouwen (en mannen ook hoor) dragen, vaak onbewust, een last van hun voormoeders met zich mee. Als dochter heb je onbewust enkele pijnen en angsten van je moeder overgenomen, net zoals zij deze van haar moeder heeft overgenomen.

Het werkt simpelweg zo: trauma’s die niet verwerkt zijn, of niet de plek krijgen waar ze horen in de vrouwenlijn, worden (onbewust) doorgegeven.

Dit is een gegeven wat gebeurt van generatie op generatie en leeft voort in een familiesysteem. Je kunt je vast voorstellen dat dit dochters belemmert om in vrijheid te leven. Om eigenheid te ontwikkelen, te stralen en de grootsheid te laten zien die in hen leeft. 

Als dochter raak je soms zo diep verweven in allerlei doorgegeven patronen, dat je niet meer weet wat van jou is. Uiteraard is dit van invloed op je dagelijks leven, je welzijn, zelfbeeld en je relaties met andere mensen.

Deze verwevenheid en het verlangen naar eigenheid is iets waar ik veel meer werk in mijn praktijk. Wil je naar de kern hiervan, dan kom je dus uit bij je voorouders!

Over het algemeen groeien we in onze cultuur niet op in verbinding met onze voorouders. Ze worden niet geëerd om hun wijsheid. Geschiedenis wordt saai gevonden. We leven allemaal ons drukke leven, veelal aangestuurd vanuit allerlei (overlevings) patronen. 

Onze voorouders
We hebben vaak geen idee wie ze waren, hoe hun dagelijks leven eruit zag. Wat hen vervulde van blijdschap, welke wensen en verlangens ze hadden (en misschien nooit geleefd hebben), met welke problemen zij worstelden en wat ze hebben opgeofferd voor hun nageslacht.

We hebben geen weet van de ervaringen en verhalen van hen die doorwerken in ons leven. We hebben geen idee hoe verbonden we zijn.

En geloof me….dat ben je!

Een ieder van ons betreedt de wereld gecodeerd met informatie van je voorouders. Ze stromen door je aderen, ze klinken in je hart.

Om je een idee te geven hoe verbonden de drie generaties met elkaar zijn, moet je onderstaand stukje echt even lezen:

Weet jij bijvoorbeeld dat het eitje waar jij uit ontstaan bent al in de baarmoeder van jouw moeder aanwezig was, toen zij in de baarmoeder van jouw oma aan het groeien was?

En dat het eitje waar jouw moeder uit ontstaan is, al aanwezig was in de baarmoeder van jouw oma toen zij aan het groeien was in de baarmoeder van jouw overgrootoma?

Kun je je nu voorstellen hoe verbonden jij bent met je moeder, oma, en overgrootoma?

verbinding dochter moeder oma

Wil jij hier online mee werken? Kijk dan eens naar deze prachtige transformerende innerlijke reis ‘In contact met mijn voormoeders‘.

Voor diepgaande heling raad ik de intensive ‘Zuiver en heel jouw vrouwenlijn‘ aan. In november staat deze weer op de agenda. Ik heb er nu al zin in!

Facebook
LinkedIn

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook