Het is er weer tijd voor…. cocoonen

De overgang van zomer naar herfst vind ik altijd wel een dingetje…. De lente en de zomer geven mij boost in de stroming van de mannelijke energie in mij. Deze stond behoorlijk aan het roer de afgelopen maanden. Actie: manifesteren en uitvoeren. Het hebben van een eigen bedrijf versterkt dit vaak nog!

En het klopt ook…. In de zomermaanden zijn we veel meer naar buiten gericht. Gericht op doen en gericht op anderen. Ons energiepeil ligt ook hoger en dat maakt dat we vaak ook meer energie hebben om in de actiemodus te zijn. Daarnaast is deze houding, deze energie ook datgene wat zo geaccepteerd, gestimuleerd en beloond wordt in deze maatschappij.

Je raadt het al…. De lente en de zomer is wat je noemt een mannelijk seizoen. En nu zijn we aangekomen bij de herfst, het vrouwelijke seizoen. Naar binnen keren, koestering, verzorging, verbinding, terugtrekken is hier heel passend bij. De uitnodiging van de herfst (en trouwens ook van de winter) is dan ook om de aandacht en de focus op jezelf te leggen. Wat heb je nodig om jezelf te voeden?

herfstdip

En ooooh wat vind ik dat toch lastig en wat vind ik daar weer wat van. Een innerlijk conflict neemt het over in mij…. en jeetje wat word ik daar moe van! Wat kom ik weer veel oude patronen  tegen….

Ik weet wat ik moet doen, ik weet wat ik nodig heb maar oh wat is het lastig om los te komen van het roer en me terug te trekken. Het heeft me ook zoveel opgeleverd!
Ik kom meerdere verkrampingen tegen in mijzelf. Ik vecht ermee, ik huil erom, ik pak vast en laat weer los. Jeetje, ik besef me nu pas dat de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke in mij op het moment ver te zoeken is. Dat ik even ver verwijderd ben van het zachte vrouwelijke in mij en vooral voor mij. 

In mij hoor ik een kritisch stemmetje ‘Jij bent altijd zo bezig met de vrouwelijke energie en nu dit???’
Ik voel mijn eigen afkeuring. Goh wat ben ik toch streng voor mijzelf.
Ja, dit mag ik even helemaal voelen.
Ik mag erkennen dat ik het nu even moeilijk vind.
Ik mag erkennen dat ik ervan heb genoten dat de mannelijke stroming in mij aan het roer mocht staan. Die energie in mij die de regie pakt, lijnen uitzet en manifesteert. De energie die mij zoveel gegeven
En ja, ik mag erkennen dat ik veel aanwezig ben in mijn hoofd. Doen, actie, gaan, neerzetten!

Ik mag voelen en erkennen dat mijn lijf mij terugroept.
Mijn lijf wil verstilling, verlangt naar een ‘winterslaap’.
Ik ben zo ontzettend moe!
Waar de afgelopen maanden mijn leven gevuld was met het neerzetten en uitvoeren van prachtige dingen en ik heel intens geleefd heb, voel ik nu hoe een intense moeheid zich meester maakt van mij. Mijn zenuwstelsel voelt wat overbelast en mag toto rust komen.

Mijn moeheid wint en langzaam geef ik me over…. Sessies verplaats is, mijn agenda is geblockt voor de komende 1,5 week. Tijd voor mijzelf, tijd voor bezinning, tijd voor selfcare!

Iedere dag opnieuw zorg ik voor mijzelf zoals ik de laatste maanden voor anderen gezorgd heb. Dat begint met het koesteren van mijzelf. Het creëren van een fijn plekje voor mijzelf in huis. Mijzelf verwennen met heerlijke gemberthee, golden milk, voetenbadjes met gember, zelfmassages, sauna, massage ontvangen. Maar ook heerlijk op de bank met een lekker kruikje onder mijn roze fleecedekentje (met een lekker stukje chocola), schrijven in mijn journal. Eigenlijk datgene wat ik altijd aan mijn cursisten vraag te doen!

Zorgen voor jezelf is altijd essentieel maar in deze tijd bijzonder essentieel. Wanneer ik zin heb zal ik enkele van mijn rituelen met jullie delen op mijn facebookpagina!

En ik hoor het heel graag: hoe zorg jij voor jezelf

Facebook
LinkedIn

4 gedachten over “Het is er weer tijd voor…. cocoonen”

 1. Ik gebruik florida water. Je reinigt daarmee energetisch je ruimte. Het ruikt heerlijk en je kunt het zowel in huis, in je praktijk, voor sessies en rituelen gebruiken. Een heel fijn product. Oa te koop in de happinez webshop🙏

  Beantwoorden
 2. Wat eerlijk en open lieve Manon, en heel herkenbaar!
  ‘Ik ben zo moe’, die woorden die ik bij je las, poeh nou… het toegeven aan de moeheid, na al het geven, en in mijn mannelijke energie te zitten van gaan, manifesteren, het doen. En dan die kritische blik naar mezelf omdat ik juist (ook) in het vrouwelijke aan het delen ben, wat ik ook mezelf mag geven.

  Afgelopen 2 weken 2 massages genomen, mijn agenda een paar dagen tussendoor kunnen blokken met even niks, theetje kruikje en choc op de bank <3 en kan van jouw rituelen ook wat oppikken, voetenbadjes, zelf massage. Dankjewel en geniet van je self care en self love, om ook weer te kunnen geven!

  Beantwoorden
  • Wat heerlijk om jou te lezen! Fijn die herkenning! Ik zal meer rituelen delen….! Voel je vrij om die van jou ook te delen, zo kunnen we elkaar weer helpen om in weer in onze mooie kracht te komen <3
   Veel liefs en geniet van je selfcare momentjes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook