De leeuw tussen de schapen

HET OSHO KAARTENDECK

Ik ben dol op kaartendecks en vind het altijd erg leuk om ergens anders een kaart te mogen trekken. Dit keer trok ik tijdens een training een kaart uit het deck van OSHO. Conditionering was het thema. Jeetje, wat raakte deze kaart mij. Maar bovenal: wat sterkte deze kaart mij!
Het lezen van de tekst, de herkenning maakt iets in mij wakker. Het verlangen en de daadkracht de oude angst los te laten en volledig gaan staan in dat wat ik doe en wil doen. En tja, dan kan het stromen…..

TERUG IN DE TIJD

Ik neem je even een stukje mee terug in de tijd. Mijn thema van oudsher is de angst voor afwijzing (vast heel herkenbaar ;-). Vanuit deze angst heb ik vaak geleefd naar wat ik dacht dat anderen goed zouden vinden. Ik werd gewaardeerd doordat ik de behoefte van de ander goed aanvoel en dat voelt op een oppervlakkige laag heel fijn. En tegelijkertijd raak ik steeds een beetje meer verwijderd van mijzelf.

MIJN MISSIE

En toen ging ik op reis, op reis in en naar mijzelf. Blokkades, thema’s en patronen kwamen op mijn weg. Intensieve jaren, hard werken maar met een fijn resultaat. Mijn verlangen en missie werden helder: het werken met vrouwen. Vrouwen thuis laten komen in zichzelf, vrouwen verbinden met zichzelf en elkaar. Het laten ontdekken van de vrouwelijke kracht in zichzelf. En dat geldt ook voor mezelf. Het transformeren van oude patronen, oude angsten en thema’s. Rise and shine!

Een periode van creëren breekt aan. Ideeën te over! Het bedenken en uitvoeren van concepten nog meer passend bij mij en mijn energie en dit liep lekker. Zelf niet stil zitten en verdieping na verdieping volgde afgelopen jaar. Een fascinatie voor het bekkengebied en de baarmoeder groeide en verdiepte zich. Wat een wonderlijk, prachtig mooi gebied. Tijdens al mijn sessies met vrouwen werd voelbaar hoeveel zich daar afspeelt, hoeveel daar bewaard wordt en hoezeer dit de stroming en authenticiteit kan beïnvloeden. Ook een diep, vaak verborgen, verlangen naar heling werd steeds duidelijker voelbaar.

Prachtig, dit alles is werkelijk zo mijn ding maar een deel in mij vond al mijn werkzaamheden ook wel raar. Het stukje wat nog gekoppeld is aan de angst voor afwijzing, de angst om raar gevonden te worden. Tja, ik bedoel wombhealing, bekkenmassages, rite van de baarmoeder, werken met voorouders…. Dat is best een beetje gek, Manon. Er zijn momenten geweest dat ik zo graag een ‘normale’ coach wilde zijn. Dat ik zou kunnen werken met een standaardprotocol, dat ik van tevoren precies zou weten wat ik zou doen en welke interventies ik toe zou passen in plaats van  met de energie van het moment, zo ontzettend de diepte in….

Met momenten is ‘mijn missie-ding’ doen dus best een struggle. Het vechten zorgt ervoor dat de  stroom niet meer lekker loopt. Als ik niet volledig kan staan voor dat wat ik doe, en als ik me blijf afvragen wat Pietje en Klaasje mogelijk eventueel van mij zouden kunnen denken, dan zwem ik dus tegen de stroom in. Dit kost energie en werkt uitputtend.

En toen was daar die prachtige kaart met een mooi verhaal. Ik nodig je uit het te lezen met aandacht en te je bewust te worden wat het met jou doet!

BETEKENIS VAN DE KAART

Deze kaart brengt een oud zenverhaal in herinnering. Het verhaal over een leeuw die was grootgebracht door schapen en dacht dat hij een schaap was. Tot een oude leeuw hem vastgreep, meenam naar de rivier en hem zijn eigen spiegelbeeld liet zien.

Velen van ons zijn als deze leeuw: het beeld dat we van onszelf hebben is niet direct ontleend aan onze eigen ervaring maar aan de mening van anderen. De authenticiteit die van binnenuit had kunnen groeien is vervangen door een van buitenaf opgelegde persoonlijkheid. We worden zomaar een schaap in de kudde, niet in staat om ons vrij te bewegen en onbewust van onze ware identiteit. Dus ook onbewust van diepe talenten en kwaliteiten.

Kijk eens naar je eigen spiegelbeeld in de rivier en bevrijd jezelf van het zelfbeeld dat door anderen is opgelegd, bevrijd je van de wijze waarop jij bent geconditioneerd. Ga dansen, rennen, joggen, wartaal uitslaan. 

Alles wat nodig is om die slapende leeuw van binnen wakker te schudden.

Als jij je persoonlijkheid laat varen ben je in staat je authentieke zelf te vinden. Deze krijg je van het bestaan, je persoonlijkheid is je opgelegd door de maatschappij, het is een maatschappelijk nut.

De maatschappij staat niet te juichen voor het toestaan van individualiteit en authenticiteit want dan ben je niet zo volgzaam als schapen. Een leeuw gaat zijn eigen weg, alleen.

Schapen bevinden zich altijd in de massa. In de massa voelt men zich veiliger, beter beschermd. Als iemand aanvalt, bestaat er in de menigte altijd een goede kans jezelf te redden. Als je niet gezien wordt, wordt ook je kop er niet afgehakt.

Ook jij bent geboren als leeuw, maar de maatschappij conditioneert. Je wordt geprogrammeerd te denken als schaap. Vaak vanuit de angststroom. Zo krijg je een nuttige, gehoorzame, persoonlijkheid. 

Conditionering

Schaap of leeuw… kies maar!

Sluit maar even je ogen, laat dit verhaal maar binnen komen.

Wat doet het met jou?
Ben jij een schaap of ben jij de leeuw?
Volg jij jouw eigen authentieke weg?
Zo niet, voel je wel het verlangen?
Wat heb jij dan nodig om jouw eigen weg te gaan?
Maar wie ben jij als jij jouw authenticiteit gaat leven

Ik volg het pad van de leeuw en er zijn momenten dat ik weer even in mijn schapenhuidje kruip. Maar na het ontvangen van deze kaart is de leeuw echt op gaan staan.

Ja, ik heb mijn eigen missie te doen.
Ja, ik geef bekkenmassages.
Ja, ik werk met energie.
Ja, ik werk met voorouders.
Ja, ik geef baarmoederhelingen.

En weet je…. ik ben er nog goed in ook!
Dit is mijn weg, verbonden met mijn missie. Het geeft me energie en voldoening en daar mag ik volledig voor gaan staan!
Na dit besluit kwam daar een geweldige plek om mijn werkzaamheden uit te voeren, perfect passend bij dat wat ik doe én bij wie ik ben. Heerlijk afgelegen kan ik op mijn drum slaan en mijn stem erbij gebruiken.

Na mijn keuze de leeuw te zien die ik ben, is het gaan stromen. Volle dagen, prachtige sessies en nog meer nieuwe ideeën om te zetten in ceremonies.

En hoe mooi dat het volgen van deze sessies jou kan helpen je schapenvacht af te doen en de leeuw in jou te laten zien en horen! Ben jij klaar voor jouw transformatie?

Voel je welkom!

Facebook
LinkedIn

3 gedachten over “De leeuw tussen de schapen”

 1. Wat een prachtige Blog Manon!!!
  Zo duidelijk en herkenbare weg, ook voor mij!
  Het heeft me geraakt en naar binnen laten gaan en weer even duidelijk mijn spiegelbeeld laten zien.
  Ik ben stukje voor stukje mijn schapenvachtje aan het afpellen, dat is idd soms heel eng en confronterend maar zeker ook verhelderend en bevrijdend en ga ik, vanuit een innerlijk drive, door omdat ik weet dat dat mijn pad naar mijn authentieke zijn is!
  Deze prachtige “les” geeft mij daarin weer nieuwe kracht en vertrouwen !!

  En ook hierin trof mij één zin in het bijzonder,

  En weet je…. ik ben er nog goed in ook!

  Zooo prachtig en zoooo krachtig lieve Manon!
  Een volmondige dikke JA, jij bent er super goed in!!
  Jouw schapenvachtje mag je, wat mij betreft, aan de wilgen hangen.
  En ben heel blij met jouw, krachtige, kwetsbare, deskundige en liefdevolle zijn!
  Liefs en dank Manon!!

  Beantwoorden
 2. Wow Manon, prachtige vrouw die je bent. Die ene zin springt er voor mij uit….

  En weet je ….Ik ben er nog goed in ook!

  Heel erg goed ben je in het geven van ceremonies, transformatie sessies enz. STEENGOED.
  Ik ben zo enorm blij met je ZIJN💫

  Ik ben zeer goed op weg naar het afdoen van mijn schapenvacht. Deze inspiratiemail geeft me er weer extra kracht voor. ❣ZIJN wie IK mag ZIJN❣

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook