Wat is dat eigenlijk, Vrouw-zijn?

Vrouw-zijn

Wat is dat eigenlijk Vrouw-zijn?
Vrouwelijkheid?
Vrouwenkracht?

Het begrip ‘Vrouw-zijn’ roept best veel op. Een kijkje nemend in de geschiedenis leert ons dat vrouwen generaties lang zijn onderdrukt. Nog geen eeuw geleden mochten niet alle vrouwen naar school of werken, mochten vrouwen geen eigen bankrekening openen of überhaupt zich bezighouden met financiën, hadden ze geen stemrecht en werd er voornamelijk verwacht dat zij zich dienstbaar opstelde ten opzichte van hun man. Tegenwoordig is dit heel anders, maar de naweeën hiervan zijn nog altijd merkbaar in onze maatschappij.

De imprint van deze onderdrukking is nog altijd aanwezig in ons systeem. Wellicht herken je het in jezelf? Dit uit zich bijvoorbeeld in:
– het niet in je kracht staan
– gevoelens van leegte en eenzaamheid
– veel in je hoofd zitten (analyseren)
– leven in en vanuit angst
– jezelf klein houden, je minder voelen ten opzichte van de ander
– tegen dezelfde patronen aan blijven lopen
– veel kritiek hebben op jezelf (zelfafkeuring)
– bevestiging zoeken bij de ander
– vermoeidheid en allerlei vage lichamelijke klachten
– cyclus en menstruatieklachten
– jezelf niet toestaan om echt te genieten van je lichaam, van je leven

Vrouwenkracht

Laat me heel helder zijn…
Vrouwenkracht staat voor mij absoluut niet gelijk aan dat de vrouw beter zou zijn dan de man. Zeker niet!

Vrouwenkracht staat voor mij symbool voor mij een gezonde balans en samenwerking in de vrouwelijk en mannelijke energie en je eigen potentie volledig leven.

Net zoals mankracht dit is, maar dit is simpelweg niet mijn expertise ;-).

Het is mijn missie, mijn passie om jou als Vrouw in contact te brengen met jouw Vrouwenkracht. Jou die reis te laten ervaren waardoor jouw hart- en bekkenbewustzijn zich vergroot en zich opent. Op een nieveau dat weten overgaat in belichamen. Ik zeg tegen al ‘mijn vrouwen’ altijd: ‘you need to root down to rise up! Geloof me dit is echt essentieel! Zo ga je in jouw vrouwelijk leiderschap staan. 

Vrouw-zijn

Root down and rise up…. dat is wat Vrouw-zijn voor mij betekent. Diep thuiskomen in je bekken. Geworteld in je lijf, hier op aarde. Alle facetten van jezelf durven zien, voelen en omarmen. Van hieruit kun je volledig in je kracht gaan staan.

En wat betekent Vrouw-zijn en Vrouwenkracht voor jou?
Ik lees je graag!

Facebook
LinkedIn

Plaats een reactie

Over mij

Mijn naam is Manon Abrahams, intuïtief coach en oprichtster van NOVA Coaching en Training.

Ik schrijf mijn blogs voor iedereen, zowel man als vrouw, die naar zichzelf durft te kijken en bewuster in het leven wil staan.
Ik hoop je te inspireren! 

Recente blogs

Volg mij op Facebook